Skarp selvbiografi fra tidligere borgmester

Nykøbing Falsters tidligere borgmester Poul-Henrik Pedersen er klar med en selvbiografi, der uddeler drøje hug og fortæller om korruption og mordtrusler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsøg på bestikkelse, mordtrusler og politisk konspiration. Hvem sagde, at politik i provinsen var kedelig?

I Poul-Henrik Pedersens kommende selvbiografi beskriver han et langt liv i politik, og her kommer han blandt andet ind på noget af den dramatik, han er stødt på undervejs.

Poul-Henrik Pedersen er nuværende byrådspolitiker i Guldborgsund Kommune og tidligere borgmester i Nykøbing Falster, og han har selv udtalt, at det næppe er en bog, der udvider ens ven­skabskreds. Det får han nok ret i, for det er en bog, der går tæt på og som ikke er tilbageholdende med krasse bemærkninger om et politiske liv, lyder det i en pressemeddelelse.

Provinsen er langt fra kedelig

Et langt liv i provinsen er ikke ensbetydende med en kede­lig og begivenhedsløs tilværelse. Flere forsøg på bestikkelse, korruption, plat og svindel og anonyme mord- og bombe­trusler er sammen med politisk konspiration i højpotens bare nogle eksempler på, hvad der blotlægges af begi­venheder i bogen.

Den forhenværende journalist og borgmester i Nykøbing Falster har med en skarp pen portrætteret en by i provinsen på godt og ondt. Der uddeles drøje hug til højre og venstre i denne åbenhjertige selvbiografi: til politikere, journali­ster, præster og andet godtfolk, til den danske intoleran­ce, det ulidelige åndssnobberi og til vores truede demo­krati.

Gravskænderi og dommedagstrusler

Men det er samtidig en munter og ironiserende bog med masser af gode anekdoter, blandt andet om en lokal biskops dommedagstrusler, om gravskænderi til glæde for tv, om køb af en privat ø uden byrådsgodkendelse og om et lyk­ketræf på en tankstation, der reddede sommerrevyen og ikke mindst om Poul-Henrik Pedersens dramatiske brud med Socialdemokratiet og stiftelsen af en ny borgerliste, lyder det i pressemeddelelsen.

Bogen udkommer 15. august og hedder 'Poul-Henrik Pedersen - En eksborgmesters bekendelser.'