Skarp kritik mod zoologiske haver

København Zoos vicedirektør langer i dag kraftigt ud efter flere andre små zoologiske haver her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rene Hedegaard fik noget af en overrraskelse, da han læste avisen i dag. Der fandt han sin Krokodille Zoo på listen over zoologiske haver, der ifølge København Zoos vicedirektør ikke har en ordentlig kvalitet.

- Jeg forstår det overhovedet ikke, fortæller René Hedegaard, der er ejer af Krokodille Zoo i Eskilstrup.

Vicedirektøren i Københavns Zoo, Bengt Holst, stod for nyligt i spidsen af kritikerne mod Næstved Zoo - nu hugger han ud efter i alt seks haver i regionen. Krokodille Zoo i Eskilstrup kritiseres for dårlige pladsforhold og useriøs formidling af viden om de eksotiske krokodiller.

René Hedegaard forstår dog ikke, hvorfor kritikken regner ned over hans have:

- Jeg tror simpelthen ikke, han ved, hvad vi laver her i Krokodille Zoo. Vi gør meget ud af både formidling til de besøgende, og at dyrene skal have det godt - og vi er meget anerkendt også på internationalt plan, fortæller René Hedegaard.

Heller dagens besøgende så noget forkert i krokodille-attraktionen:

- Det ser ud som om, krokodillerne har det godt, og her er da godt med plads, lød vurderingen i dag fra Anne-Grethe Holm, der var kommet helt fra Ikast.

Bengt Holst ser nu gerne, at de zoologiske haver fremover underlægges fælles kvalitets- og etikkrav. Den idé er der til gengæld opbakning til i Eskilstrup.

- Selvfølgelig er det godt med nogle fælles krav til, hvordan man driver en zoo. Og dem mener vi da også, vi efterlever. Det håber vi så bare, at folk som Bengt Holm snart får øjnene op for, lyder det fra René Hedegaard.