¨

Skæbnekamp for NFH: Medaljehåb i sigte

NFH-fans er fulgt i hælene på deres hold for at heppe dem til en sejr i aftenens kamp

Onsdag aften skal en af de vigtigste kampe spilles af Nykøbing Falster Håndboldklub NFH. De kan sende sig selv på medaljekurs for første gang nogensinde.

NFH har muligheden for selv at afgøre deres deltagelse i slutspillet af den bedste danske håndbold liga, Primo Tours Ligaen.

Hvis holdet fra Nykøbing Falster lykkes med at vinde kampen og komme i slutspil, så vil være første gang i klubbens historie.

Falstringerne skal tage den lange tur tværs over landet mod Holstebro, hvor aftenens modstander venter. En stor udfordring ifølge NHF cheftræner, Niels Agesen.

- Der venter klart en stor udfordring, og jeg mener klart, at Holstebro er favoritter. De er måske det bedste hold i ligaen til at starte på andres fejl. Derfor bliver antallet af personlige fejl måske afgørende for kampen, siger Niels Agesen.

Skal sejre over europæisk elite

Team Tvis Holstebro betragtes som et af de absolut bedste hold i dansk håndbold, og derfor venter der også de gæve håndboldpiger fra NFH en hård kamp.

Klubben fra det midtjyske har tidligere vundet både DM-sølv og bronze, og har tilmed vundet EHF Cup (næstbedste europæiske turnering) to gange. Men det er ikke ensbetydende med nederlag til NFH.

Klubben fra Nykøbing Falster vandt tidligere på sæsonen over jyderne, og cheftræner Niels Agesen tror da også på en mulig sejr i aften.

- Der er altid en chance. Og selvfølgelig tror jeg på, at der nogle ting, som kan sende det vores vej. Men jeg vil være en jubeltosse, hvis jeg troede, at vi var favoritter til at vinde over Holstebro, siger NFH-træneren.

Han peger på, at forsvarsfejlene skal minimeres, og så skal kontramulighederne udnyttes, hvis de skal hive en sejr hjem i aftenens kamp.

Alternativ deltagelse

Selv hvis det skulle ende med et nederlag i Holstebro, så betyder det ikke nødvendigvis et farvel til slutspillet for NFH.

Deres medaljeskæbne kan reddes, hvis de nærmeste rivaler, Silkeborg-Voel KFUM, taber deres udekamp mod SK Aarhus. Denne kamp bliver spillet samtidigt med Team Tvis Holstebro-NFH.

Kvartfinalerne er knald eller fald kampe, som de europæiske cup-modeller. Så muligheden for medalje forelægger, mener cheftræneren fra NFH. Han er dog knap så positiv omkring medaljechancerne, selv hvis NFH skulle gå videre i slutspillet. 

- Når man er i dem (kvartfinalerne, red.), så begynder et andet slags spil - og så kan alt ske. Jeg må dog også sige, at selvom det er os eller Silkeborg, der kommer i slutspillet, så er der ikke noget, der ligger i kortene til, at vi tager medaljerne. Det er Viborg, Holstebro og Esbjerg simpelthen for stærke til, siger Niels Agesen, cheftræner i NFH.

Kampen mellem NFH og Team Tvis Holstebro afvikles i aften klokken 19:30 og spilles i Gråkjær Arena, Holstebro.

TV ØST er fulgt i hælene på holdet og sendte et direkte indslag fra skæbnekampen i aftenens nyhedsudsendelse. Se eller gense det her: 

 

04:41

Til sport og det, der kan blive en historisk håndboldkamp.  Nykøbing Falster Håndboldklub - eller bare NFH - spiller lige nu i Holstebro i damernes bedste håndboldliga.

Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App