¨

Sjælden gåsegrib svæver på visit i Bøtø Nor

Her er det lykkedes Bo Tureby fra Haslev at få et billede af gåsegribben, mens den var i luften. Foto: Bo Tureby, Haslev

Gåsegribben sad mange timer i træet, inden den begav sig ud på en flyvetur. Foto: Bo Tureby, Haslev

Over 50 fugleentuasiater var onsdag mødt op for at få et glimt af gåsegribben.

1 af 3

Fugleentusiaster er valfartet til Bøtø Nor på det sydlige Falster. Her har det nemlig været muligt at få et glimt af den sjældne gåsegrib.

Over 50 fugleinteresserede var onsdag mødt op for at nærstudere fuglegribben ved Bøtø Nor.

Gåsegribben er en rovfugl med et vingefang på cirka tre meter. Den er yderst sjældent i Danmark, og derfor var fugleentusiater fra både nær og fjern kommet for at se fuglen med egne øjne.

- Det er rigtigt spændende, for det er en flot fugl, den er ret imponerende med sit store vingefang, sagde Gert Jeppensen, som var en af de mange fremmødte fugleentusiaster.

Lang ventetid

De mest hardcore var allerede troppet op klokken tre i nat, men til deres ærgelse sad gåsegribben helt stille de første mange timer.

Først sidst på formiddagen lettede den og svævede hen over trætoppene - til stor glæde for de fremmødte.

- Det var en stor forløsning, for nu havde man ventet på at se det her kæmpe vingefang, og så lettede den endelig her 11.13, så det har været en lang ventetid siden klokken fire i morges, sagde Anton Liebermann, som var taget helt fra Haderslev for at få et glimt af gåsegribben.

Sjette i Danmark

Det er den sjette gåsegrib der nogensinde er blevet observeret i Danmark. Den er mest udbredt under varmere himmelstrøg som for eksempel i Sydeuropa, Nordafrika og den Arabiske Halvø.  

Gåsegribben forlod Bøtø Nor lidt efter klokken 11 i formiddags og er ikke blevet set siden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App