¨

Sigtet for endnu et drab: Sygeplejerske skal for retten i dag

Foto: TV ØST

Sigtet for fire drab og drabsforsøg på Nykøbing F. Sygehus skal en 30-årig sygeplejerske i dag for retten. For første gang uden lukkede døre for offentligheden.

Tirsdag skal den 30-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster endnu engang i retten i sagen om tre drab og et drabsforsøg angiveligt begået fra lørdag 28. februar klokken 19 til søndag 1. marts klokken 07, hvor kvinden var på arbejde på det lokale sygehus i byen.

Den sigtede vil tirsdag formiddag, når retssagen begynder også blive sigtet for endnu et drab.  Det bekræfter Jeanette Wincentz Andersen, der er advokaturchef og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overfor bt.dk.

Den 30-årige sygeplejerske har hele tiden nægtet sig skyldig i alle anklager og hun nægter også skyldig i sagen om det fjerde drab, oplyser politiet til Ekstra Bladet.

Derudover skal retten i Nykøbing Falster også tage stilling til, om varetægtsfængslingen af den sigtede kvinde skal opretholdes. Den 30-årige sygeplejerske blev fængslet den 2. marts og har fået sin varetægtsfængsling forlænget lige siden.

Uden lukkede døre
Ved hvert eneste retsmøde har anklagemyndigheden af efterforskningsmæssige årsager begæret dørene lukket og offentligheden kender ikke mange detaljer fra sagen endnu. Ifølge forsvarer Jørgen Lange vil retsmødet i dag dog blive for åbne døre og journalister vil dermed blive tilladt adgang til retten. Ifølge politiet er de nu nået langt med efterforskningen i sagen, og vil derfor ikke begære om dørlukning i dag. Det fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Kim Kliver ønsker ikke at komme ind på, hvornår det fjerde drab på Nykøbing Falster Sygehus skulle være begået.

TV ØST følger sagen, der begynder klokken 9.30 tirsdag formiddag i retten i Nykøbing Falster.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App