Sigtet for bedrageri for 160.000 kroner

En 68-årig mand blev onsdag varetægtsfængslet for bedrageri. Han er sigtet for at have snydt lokale firmaer for over 160.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en lettet gardinsælger, der onsdag kunne pakke bilen sammen efter dagens sidste kundebesøg.

- Jeg er glad for, at der er lidt retfærdighed til. Hvis man snyder, som han gør, så bliver man straffet, siger Jesper Merrild.  

Butiksindehaveren mistede selv 38.000 kroner, da han leverede gardiner til manden. Betalingen har han aldrig fået.

I alt seks mindre firmaer melder, at de er blevet snydt af den 68-årige på samme måde.


De har alle leveret varer til
en samlet værdi på over 160.000 kroner til manden, der opholdt sig på en ejendom udenfor Stubbekøbing.  Men pengene for eksempelvis brænde, et køkken, flag og tre flagstænger er aldrig dukket op.

To andre firmaer kunne ifølge sigtelsen have haft omkring 300.000 kroner i klemme, hvis deres handler med den 68-årige var gået igennem. 

- Det er alvorligt, når man ser på størrelsen af de forhold, og at det er begået mere eller mindre systematisk. Otte forhold i alt. Det er selvfølgelig noget, der er en skærpende omstændighed, hvis sagen kommer for retten, siger Mia Østergaard, anklagerfuldmægtig.  

 

På trods af anholdelsen tror Jesper Merrild ikke på, at han ser sine penge igen. Han håber i stedet på, at der snart kommer en afslutning.  


- Jeg håber, at han får en længere fængselsstraf, så der bliver slået hårdt ned på sådan noget her. At der bliver statueret et eksempel, forklarer han.  

 

Den 68-årige forklarer, at han kun har været kontaktperson og har indkøbt varerne til et firma. Han nægter sig derfor skyldig i bedrageriet.

Han sidder indtil videre varetægtsfængslet indtil den 11. marts.