Shorts er godkendt

Mandlig ansat i Guldborgsund Kommune har vundet sag om, at mænd gerne må gå i shorts på arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Mænd må godt være iført shorts, når de går på arbejde. Det er nemlig i strid med ligebehandlingsloven, hvis arbejdspladsen laver særlige regler om, at mænd ikke må bære korte bukser i arbejdstiden. 

Det har Ligestillingsnævnet netop afgjort i en sag fra Guldborgsund Kommune, som HK/Kommunal har ført for et af sine mandlige medlemmer, der i sommeren 2007 var ansat som økonomikonsulent. 

Da den dengang 36-årige medarbejder en varm dag mødte på arbejde i korte bukser, fik han at vide af sin chef, at det ikke var acceptabelt. Herefter diskuterede manden og chefen - både ansigt til ansigt og per mail - om der virkelig var et direkte forbud mod shorts på arbejdspladsen. Manden fortsatte derfor med at gå med shorts, men da han gjorde det for tredje gang, fik han en skriftlig påtale. 

HK indbragte herefter sagen for Ligestillingsnævnet, fordi man mente, at det var i strid med ligebehandlingsloven at lave specifikke beklædningsregler, der kun gælder for mænd. På mandens arbejdsplads var det nemlig helt tilladt, at kvinderne gik i shorts eller nederdele. Men arbejdsgiveren mente, at det leder tankerne hen på afslapning og ferie, og at det virker uprofessionelt, hvis mænd har shorts på. 

Dette argument købte Ligestillingsnævnet ikke. Her afgjorde dommerne, at det klart er i strid med ligebehandlingsloven at lave sådanne retningslinjer for påklædning, fordi mænd og kvinder skal have lige arbejdsvilkår. 

Den shortsglade medarbejder er fortsat ansat i kommunen - men i en anden stilling.