¨

SF går til minister om kæmpesommerhuse: - Vi vil have det stoppet

Beboere i Marielyst Feriebyraser over planer om kæmpe sommerhuse. Foto: TV2 ØST

Utilfredsheden med megasommerhuse i Marielyst Ferieby når nu nye højder. SF forlanger svar fra ministeren.

- Vi slår klart på, at vi ikke vil have de her sommerhuse. Vi vil have det stoppet, og derfor går vi hele vejen, siger Christian Ingemann, medlem i Socialistisk Folkeparti Guldborgsund.

Derfor vil Socialistisk Folkeparti i Guldborgsund nu gå til erhvervsminister Simon Kollerup (S) for at få ham til at forholde sig til sagen om de planlagte store poolhuse i Marielyst Ferieby. 

Vi håber, ministeren vil stoppe de her kæmpesommerhuse 

Christian Ingemann, medlem af SF Guldborgsund

Lene Hatt (SF) og Christian Ingemann er ved at forberede en række spørgsmål til ministeren, som de vil have til at tage stilling til størrelse på og udlejning af private sommerhuse som dem, Skanlux vil bygge i Bøtø.

- Vi vil stoppe Scanlux’ fremgang i Marielyst Ferieby. De har de her grunde, som de vil overbebygge, siger Christian Ingemann.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Lonni Christiansen

Fire af de sommerhuse, der skal bygges, har en bebyggelsesprocent på 15,6 procent, og de resterende huse kommer op på en bebyggelsesprocent på 20,7 procent. Derfor kræver projektet dispensation i lokalplanen. 

- Hvis byrådet giver dispensation på næste byrådsmøde den 17. november, kan vi ikke stoppe dem i at lave de her megasommerhuse med 30-50 beboere i. Så vil vi gå til ministeren og spørge, om ikke han vil stoppe det, siger Christian Ingemann.

 Byrådet er endnu ikke blevet enige

SF sætter sin lid til, at der nu er kommet en ny regering. Ministeren er nemlig én gang før blevet bedt om at forholde sig til kæmpesommerhuse i forbindelse med nogle andre megasommerhuse i Nordsjælland, som Scanlux har bygget.

Det kan man godt kalde for en billig omgang, men vi mener egentlig bare, at vi skal have det stoppet

Christian Ingemann, medlem af SF Guldborgsund

- Vi håber, ministeren vil stoppe de her kæmpesommerhuse og gå tilbage til boligformen, som sommerhusene er beregnet til, nemlig 1-families huse og ikke små minihoteller, siger Christian Ingemann.

Hvorfor lader I ikke byrådet tage beslutningen?

- Byrådet er ikke enige internt. Hvis byrådet ikke vil give svar, må vi give videre i systemet, for vi vil have det stoppet, og derfor går vi hele vejen for at få det stoppet. De her kæmpesommerhuse er på grænsen af lovgivningen, så i sidste ende er det en ministeriel beslutning, om det er lovligt eller ulovligt at føre erhverv på sommerhusene. Det må man jo ikke rigtig ifølge lovgivningen, siger Christian Ingemann.

Er det her ikke en billig omgang for SF?

- Vi ved ikke, hvordan byrådet stemmer. Det er derfor, vi siger, at hvis byrådet ikke afviser det, må vi gå videre i det politiske system. Det kan man godt kalde for en billig omgang, men vi mener egentlig bare, at vi skal have det stoppet, siger Christian Ingemann. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App