Sendt hjem fra arbejde - hospitalsklovnen sender en hilsen hjemme fra stuen

Hospitalsklovnen Karla er sendt hjem fra arbejde, men derfor kan hun godt skabe glæde på børneafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om det er coronasvirus, der fylder langt det meste for de danske sundhedsmyndigheder lige nu, så er der selvfølgelig stadig mange andre patienter på de danske sygehuse.

Også på børneafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus, hvor der dog mangler en kær gæst, som normalt kommer på faste, jævnlige besøg. Nemlig skuespiller Kirsten Cenius, kvinden bag hospitalsklovnen Karla, der holder til på sygehuset.

quote Jeg er bare så glad for mit arbejde. Det giver så meget mening

Kirsten Cenius, skuespilleren bag hospitalsklovnen Karla

Men selv om hun ikke må komme på sygehuset lige nu, så insisterer Kirsten Cenius på, at hun sagtens kan være med til at skabe optimisme og glæde. Derfor satte hun sig foran et videokamera og lavede en lille forestilling, der så kan afspilles på afdelingen.

- På den måde kunne jeg lige sende en lille hilsen til børnene og personalet på afdelingen, siger hun.

På besøg 3-4 gange om ugen

Der er omkring 60 hospitalsklovne i Danmark, der alle sammen er i gang med at forsøge at fortsætte deres arbejde på de forskellige hospitaler, selv om det er noget mere vanskeligt lige nu.

- Vi har en super god forening for hospitalsklovnene, der er rigtig gode til at hjælpe med at holde os i gang, siger hun.

Kirsten Cenius har selv skabt figuren Karla for en del år siden. Nu kommer hun på besøg på sygehuset tre-fire gange om ugen. Karla deler opgaverne på Nykøbing Falster Sygehus med sin gode kollega Dr.K. - og så har hun også en lærling knyttet til.

Selv om Kirsten Cenius har passeret den alder, hvor hun kunne tillade sig at gå på pension, så fortsætter hun på ubestemt tid.

- Jeg er så glad for mit arbejde. Det giver så meget mening, og jeg har bare lyst til at blive ved, siger hun.

Og det betyder også, at hun må i telefonmøder sammen med kollegerne for at aftale, hvordan klovnene kan fortsætte deres virke, selv om de i øjeblikket ikke må komme på afdelingerne.

For mens coronavirus hærger, er der er jo stadig brug for sjove og skøre indfald, der kan være med til at kaste lys over de indlagte børn.