Se videoen: Kæmpe storkeflok på Lolland

Vester Ulslev på Lolland blev mandag invaderet af en flok storke. Flere har meldt, at de har set op mod 85-100 af de store fugle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En flok storke fik mandag beboerne i Vester Ulslev på Lolland til at spærre øjnene op. For der var ikke bare et par stykker.

Meldinger fra den lille by lyder på, at der har været op mod 100 storke samlet.

Der er kommet adskillige billeder ind af begivenheden. Fuglene er både landet på kirken og forsamlingshuset og en mark i nærheden, men de kommer formentligt oprindeligt fra et af vores nabolande.

- Storkene, der er ringmærket med farve mærke på højre ben og sort lande kode på venstre, kommer fra forskellige storke projekter i Sverige og bliver sat ud samtidig, og så håber man, de finder den lange vej til Afrika, siger ornitolog Benny Steinmejer til folketidende.dk.

Almindeligt for årstiden

Ifølge Mogens Lange Petersen fra storkene.dk er det helt almindeligt, at storkene begynder at begive sig sydpå i sensommeren. Maden er ved at slippe op nordpå, og forud venter en lang rejse mod Afrika.

- De er på Lolland for at tage et hvil. Det er smart at være samlet i store flokke, når man skal flyve så langt. Dels øger det sikkerheden i forhold til havørne og andre fugle, der kan angribe, men flere øjne gør det også lettere at finde føde og godt vejr at flyve i, forklarer Mogens Lange Petersen.

Han fortæller, at den store flok formentligt er flere kuld, der er samlet, og det er både unger og forældrefugle. Ungerne kan kendes på deres knap så kraftige røde farve på næb og ben, mens de voksne storkes farver er stærkere.

Venter på rigtige vinde

Hvor længe de bliver, ved kun storkene selv, men der er faktorer, der spiller ind på varigheden af opholdet.

- Storke er ikke særligt gode flyvere. De svæver mere, og det skal du bruge vindene til, så de venter på, at der kommer nogle vinde, der kan føre dem mod syd, og så kan de godt tage et langt træk. Hvis det regner og er koldt, og vindene blæder mod nord, så bliver de hængende. De begiver sig ligesom visse andre fugle ikke ud i at kæmpe i modvinden. Det har de ikke muskler til, siger Lange Petersen.

Sjældne storke

Hvis man har planer om at tage på storkekig i Vester Ulslev, så fortæller Benny Steinmejer til TV2 ØST tirsdag, at der i dag er en endnu større sensation at se i området. Han har nemlig spottet 8 sorte storke ved Bøtø fuglereservat.

Billederne er indsendt af Maria Paepke og Dennis Hansen.

Her kan du se video af storkene - indsendt af Lene Roed


Nyhedsoverblik