¨

Scandlines sejler igen efter planen - færge klar til afgang før tid

Scandlinesfærgen M/F Berlin havde tekniske problemer, og rederiet aflyste derfor flere afgange fra både Gedser og Rostock. Foto: Siemens/Ulrich Wirrwa

Færgen M/F Berlin er klar til at indgå i sejlplanen igen. Derfor sejler Scandlines igen normalt mellem Gedser og Rostock fra og med i aften.

Hvis du er en af dem, der med bange anelser har konstateret, at Scandlines har aflyst en lang række færgeafgange mellem Gedser og Rostock, så kan du nu ånde lettet op.

Færgen M/F Berlin, der var taget ud af drift, er nemlig på vej tilbage fra værftet, og dermed kan Scandlines igen sejle normalt fra i aften. 

Læs også Scandlines aflyser massevis af afgange - mange bliver berørt

- Vi havde regnet med, at den først kunne komme i drift i morgen klokken 6, men det er altså gået hurtigere på værftet, og det er dejligt, siger kommunikationskonsulent Annemarie Zinck til TV ØST.

Problemer med fremdriften

M/F Berlin blev taget ud af drift for en lille uge side, fordi der var nogle vibrationer, som skulle undersøges nærmere.

- Vi havde dykkere nede at undersøge, om der skulle være en line eller noget reb, der havde snoet sig rundt om en skrue eller propel. Det gjorde vi, mens den stod i havnen i Rostock, men det var ikke det, der var galt, siger Annemarie Zinck.

Vi er meget glade for, at hun (M/F Berlin, red.) er tilbage, og nu regner vi med at sejle normat resten af højsæsonen

Annemarie Zinck, kommunikationskonsulent, Scandlines

Derfor fik Scandlines Rolls-Royce, som har leveret skruerne til skibet, til at se nærmere på det hele.

- De vurderede så, at vi burde sende den på værft, så den kunne blive undersøgt nærmere. Og det viste sig så at være en såkaldt thruster, som er med til at sikre fremdriften på skibet, som var årsag til problemet, siger kommunikationskonsulenten.

Den thruster er nu blevet udskiftet, fortæller Annemarie Zinck.

Læs også Mange aflysninger midt i højsæsonen skaber travlhed hos Scandlines

- Vi var så heldige, at Rolls-Royce havde en på lager i Norge, som kunne komme rigtig hurtigt herned. Og nu bliver den anden så undersøgt, siger hun.

800 kunder blev ombooket

Scandlines har ombooket omkring 800 kunder, som skulle have været med færgen mellem Gedser og Rostock.

- Og så har vi også gjort meget for at sikre, at folk ikke skulle holde at vente, hvis de kørte ned i havnen, siger Annemarie Zinck fra Scandlines. 

- Men vi er meget glade for, at hun (M/F Berlin, red.) er tilbage, og nu regner vi med at sejle normat resten af højsæsonen.

Den første færge i den ordinære sejlplan sejler i aften, torsdag, fra Rostock til Gedser med afgang klokken 23.45.

Færgerne mellem Rødby og Putgarden sejler også efter planen. Du kan se sejlplanerne for begge ruter her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App