¨

Scandlines aflyste afgange – forventer sejlads igen klokken 19

Scandlines har dog sat færgen Kronprins Frederik ind på enkelte afgange lørdag. Foto: Scandlines/Lars Sørensen

Fredag blev en Scandlines-færge påsejlet, hvilket har resulteret i, at alle afgange er aflyst mellem Gedser-Rostock. Enkelte afgange er dog reddet.

Fredag eftermiddag blev Scandlines-færgen M/F Berlin påsejlet af et mindre skib, hvilket har betydet, at alle afgange mellem Gedser-Rostock blev aflyst.

Lørdag var afgange aflyst indtil klokken 13.

De er i fuld gang med at udbedre skaderne efter det her sammenstød

Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef

Lørdag eftermiddag oplyser Scandlines dog, at de forventer, at færgen M/F Berlin igen sejler klokken 19.00 fra Rostock.

Kronprins Frederik sat ind

Scandlines havde i mellemtiden sat færgen Kronprins Frederik ind på enkelte afgange lørdag. Den fortsætter sejladsen, så kunderne kan tage med en afgang fra Rostock klokken 14.00 og en afgang fra Gedser 16.30.

- Så der er afgange. De er bare lidt skæve i forhold til den normale sejlplan, siger kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen til TV2 ØST lørdag.

Tidligere på dagen sejlede færgen Kronprins Frederik ved afgange fra Gedser klokken 00.30, 06.30 og 11.30. Fra Rostock var der afgang klokken 04.00 og 09.00.

- Scandlines beklager meget og anbefaler alternativt passagerkunder at benytte overfarten fra Rødby til Puttgarden, hvor færgerne sejler efter planen, skrev Scandlines tidligere på deres hjemmeside.

Ingen tilskadekomne

Fredag oplyste Scandlines, at der ikke var kommet nogle personer til skade ved kollisionen.

Færgen er nu i Rostock, hvor man undersøger, hvor stor skade der er sket. Færgen kan altså først sejle videre, når det er frigivet af myndighederne.

- De er i fuld gang med at udbedre skaderne efter det her sammenstød, som færgen havde med en mindre båd. Det er det, vi har koncentreret os om for at få den i drift så hurtigt som muligt, siger Anette Ustrup Svendsen.

Man kan holde sig opdateret om trafiksituationen på Scandlines hjemmeside. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App