Satudarah får forsamlingsforbud i deres nye klubhus på Falster

Guldborgsund Kommune har givet rockergruppen Satudarah forbud mod at forsamle sig i deres nye klubhus i Egebjerg på Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rockergruppen Satudarah får nu forbud mod at forsamle sig på ejendommen i Egebjerg på Falster.

Det bliver samtidig mødt af et krav om at standse den ombygning, der er i gang på ejendommen, øjeblikkeligt.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse. 

- Vi har med bekymring og ikke mindst stor frustration noteret os de aktiviteter, der har været i Egebjerg på det seneste, og der må ikke herske tvivl om, at vi ikke vil acceptere den slags grupper i Guldborgsund Kommune. Derfor har vi også hele tiden fokus på, hvilke handlemuligheder vi har i situationer som denne, siger borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) på vegne af Økonomiudvalget.

quote Jeg er glad for, at det er et enigt økonomiudvalg, der står bag forbuddet mod at forsamle sig på ejendommen

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester 

Bandepakke gør det muligt

Det er på grund af Christiansborgs bandepakke III, at kommunen kan udstede et forsamlingsforbud.

- Jeg er glad for, at det er et enigt økonomiudvalg, der står bag forbuddet mod at forsamle sig på ejendommen. Vi vil have genskabt roen og trygheden i Egebjerg. Vores borgere skal kunne gå på gader og veje uden at frygte for, hvad der kan ske. Det vil vi simpelthen ikke acceptere. Det står helt fast, siger John Brædder.

Satudarah har vist billeder på deres Facebook-gruppe af en ombygning af ejendommen. Men rockergruppen har ifølge kommunen ikke søgt om tilladelse, og det er derfor en overtrædelse af byggelovens paragraf 16 og planlovens paragraf 35. 

Tæt samarbejde med politiet

Rockergruppen Satudarah ønskede først at flytte ind i en nedlagt trælast i Idestrup på Falster. Men også her blev de mødt af massiv modstand fra både borgere og kommune.

John Brædder udtaler i pressemeddelelsen, at kommunen har haft et tæt samarbejde med politiet.

- Jeg vil meget gerne kvittere for politiets meget store og solide indsats på det her område. Det er en stor opgave og udfordring at løfte, så derfor er det tætte samarbejde mellem politi, borgere og kommune meget vigtigt. Derfor er jeg også glad for at se, at der er en aktiv borgergruppe, der arbejder for at få stabiliteten tilbage i byen, og vi er som kommune med hele vejen. Det må ingen være i tvivl om, siger han.