Samler underskrifter ind mod stor skole

Enhedslisten samler underskrifter ind I protest mod ny stor skole I Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I efteråret vedtog et enigt byråd I Guldborgsund Kommune, at der skal bygges en ny stor folkeskole I byen. Nu går lokale medlemmer af Enhedslisten til kamp mod planerne.

- Vi mener, at pengene skal bruges på børnene og ikke på mursten, siger Christian Tastrup, som stiller op for Enhedslisten til kommunalvalget i efteråret.

Projektet koster 170 millioner kroner. Det er meningen, at skolen skal bygges på Poul Martin Møllersvej i nærheden af byens gymnasium og erstatte Fjordskolen, der i dag er delt på to matrikler. I forbindelse med skolebyggeriet skal Vesterborgcentret, som i dag bliver benyttet af både børn og ældre, rives ned.

Enhedslisten er ikke repræsenteret i byrådet i Guldborgsund. Derfor var partiet ikke med til at tage beslutningen om den nye skole.

- Jeg synes, at det er en forkert beslutning, som byrådet har taget. Jeg synes, at det er under al kritik, at Vesterborgcentret skal rives ned, siger Kathe Hansen, kandidat for Enhedslisten.

En af de første, som skrev under på Enhedslistens protest, var Bo Abildgaard. Han er borgmesterkandidat til kommunalvalget for Socialdemokraterne, men er for øjeblikket suppleant til byrådet - og var derfor heller ikke med, da beslutningen om skolen blev taget.

- Jeg håber bare, at det her kan få politikerne til at bremse op og tænke sig om. Derfor skrev jeg under, siger han.

En række partier står dog fast på beslutningen om at bygge en ny skole.

- Umiddelbart ryster jeg ikke på hånden, fordi der bliver samlet underskrifter ind. Jeg ved, at store planer og store investeringer medfører modstand, og det skal man lytte til. Men omvendt skal vi også turde beslutte det, som vi synes, er det rigtige, siger viceborgmester Flemming Jantzen (V).

Enhedslisten har siden fredag samlet 700 underskrifter.