Sagen fortsætter – løj betjent i retten?

En politibetjent er tiltalt for at have afgivet falske vidneforklaringer i tre sager mod bilister fra regionen. I dag fortsætter retssagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag fortsætter retssagen mod en politibetjent ved Retten i Nykøbing Falster.

Betjenten er tiltalt for i tre sager mellem 2011 og 2015 at skrive forkerte oplysninger i politirapporter og for at have afgivet falsk vidneforklaring i retten.

Ved første retsdag var det betjenten selv, der var i vidneskranken. Han er omfattet af navneforbud, og derfor er det begrænset, hvor meget man kan fortælle om ham.

- Han er meget erfaren, og han er en meget garvet betjent. Han har været hos politiet i over 30 år, og han har som mange andre betjente også været med i nogle tv-udsendelser, sagde TV ØST’s reporter Jessica Skovmose efter det første retsmøde i sagen.

Nægter sig skyldig

Betjenten nægter sig skyldig og har gentagne gange givet udtryk for, at han er rystet over anklagerne.

- Han sagde, jeg kan simpelthen ikke forstå, at jeg overhovedet skal sidde her. Jeg er politimand helt inde i hjertet. Jeg kunne ikke drømme om at anklage nogle for noget, de ikke har gjort. Så han sagde, at han var fuldstændig chokeret. Han sagde, at det smadrer mit liv det her, fortalte Jessica Skovmose i tirsdags.

Retssagen begynder klokken 09.30, og i dag skal otte vidner afgive forklaring. Der er i alt indkaldt 14 vidner i sagen.

Jessica Skovmose liveblogger fra dagens retsmøde. Du kan følge med herunder. Det ventes, at der falder dom i sagen den 25. oktober.

Betjent tiltalt for at lyve i retten - dag 2

playliveblog