Sæson for solbrilletyverier

I den sidste måned har der været indbrud hos 3 brilleforretninger i vores landsdel. Senest gik det ud over Thiele i Nykøbing Falster natten til onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til onsdag var der indbrud hos Thiele i Nykøbing Falster. Her stjal tyvene dyre mærkevare-solbriller, som blandt andet Gucci, Dior og Ray-Ban.

- Jeg synes, det er ærgeligt, at man ikke kan have sine ting i fred. Jeg synes simpelthen, det er ærgeligt, at folk skal ødelægge det for andre, siger Charlotte Christensen, butikschef hos Thiele i Nykøbing Falster.

Tyvene slap afsted med solbriller for 200.000 kroner. Det er ikke første gang, at Thiele i Nykøbing Falster har været udsat for tyveri. 5 gange på bare 4 år har de haft indbrud.

- Det er et virkelig stort problem, og det er jo gentagne gange og ikke kun her, det er over hele landet. Vi må sikre butikkerne mere og mere, siger Charlotte Christensen.

Sæson for solbrilletyverier

Thiele i Nykøbing Falster er ikke den eneste brilleforretning, som for nyligt har været udsat for indbrud. Inden for den sidste måned har optikere i Holbæk og i Maribo også haft indbrud og fået stjålet solbriller. I alt er der stjålet for omkring 400.000 kroner.

- Vi ser typisk hver sommer, at der er en stigning i indbrud hos optikere, hvor man går efter solbriller, siger Allan Holm, som er vicepolitikommisær hos lokalpolitiet i Nykøbing Falster.

Straffen for at købe stjålne solbriller er den samme, som hvis man stjæler dem.

- Man skal selvfølgelig tænke over prisen. De solbriller, der er stjålet, koster ikke under 1000 kroner. Så hvis man får tilbudt dem til en billig penge, så skal man nok tænke over, om de kan være stjålet, siger Allan Holm.

Sikre endnu mere

Hos Thiele i Nykøbing Falster er vinduer ud til gågaden og baggården sikret med film på ruderne og gitter, når butikken er lukket. Men ved vinduet, hvor tyvene kom ind, var der ikke gitter på.

En forsikringsmand var onsdag ude hos Thiele i Nykøbing Falster for at se på skaderne, og hvordan butikken kan sikres fremover. Han råder forretningen til at få sat gitter på alle ruder, og få sat en røgkanon og overvågning op.

- De vil få sværere ved at komme ind, men jeg tror aldrig, vi kommer det til livs. Man har jo set andre steder, at så bruger de biler eller andre ting for at komme gennem gitterne. Så desværre tror jeg aldrig, vi kommer det helt til livs, siger Charlotte Christensen.

Politiet har ingen anholdte for indbruddet hos Thiele i Nykøbing Falster og hører gerne fra folk, som ved noget om indbruddet. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi kan kontaktes på 1-1-4.