¨

Rykkerup-drab for retten

Foto: TV ØST

I dag startede retssagen mod en 54-årig mand fra Lolland. Han er tiltalt for det brutale drab på en 70-årig mand i Rykkerup ved Sakskøbing.

 

I april sidste år sendte en drabssag shokbølger gennem en lille by på Lolland, da en 70-årig mand blev fundet bagbundet og dræbt i sit hus på Rykkerupvej. I dag - halvandet år senere - startede så retssagen mod den formodede drabsmand.

Han er tiltalt for at have sparket og slået den dræbte Flemming Håkonssøn med en svensknøgle. Anklagemyndigheden kræver nu at få den 54-årige i forvaring, som er en særlig straftype, der bruges over for særligt farlige personer.

Tiltalte blev vred

Det var en privat hjemmehjælper, der fandt Flemming Håkonssøn død på stuegulvet. Han var bagbundet på hænder og fødder og havde en ledning bundet for munden. I retten forklarede den 54-årige, at han kun bandt Flemming Håkonssøn for at han ikke kunne ringe efter politiet. Men anklageren mente ikke, at det kunne forklare ledningen i munden.

Det gjorde den tiltalte så ophidset, at han rejste sig og nægtede at besvare flere af anklagerens spørgsmål.

Den tiltalte har afsonet flere voldsdomme og er også dømt for trusler mod en tidligere nabo. Han kendte sig i dag skyldig i vold med døden til følge, men nægter sig skyldig i drab. Anklageren er uenig:

- Det mener vi ikke. Vi mener, at det må have været overvejende sansynligt for tiltalte, at den forurettede ville dø af dette her, siger Statsadvokatens assesor Mads Kramme.

Billeder af smadrede møbler og blodstænk på vægge og loft vidnede da også om en voldsomt sammenstød mellem de to mænd.

- Når vi rejser tiltale for drab er det jo fordi vi mener der er en bevisbyrde for det, men hvordan udfaldet bliver, det må domstolen afgøre, siger Mads Kramme.

Retsagen fortsætter på onsdag i bæste uge.

01:54 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App