Rygning startede storbrand

10 beboere måtte i nat evakueres under en voldsom brand på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing. Branden skyldes ifølge politiet et glemt cigaretskod på et værelse. Nu vil beboerne selv hanke op i rygereglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Branden blev ifølge politiet antændt da en 19-årig beboer i nat glemte et tændt cigaretskod, da han forlod sit værelse på forsorgshjemmet.

- Min ven fortalte mig, at han havde glemt en cigaret inde på sit værelse. Så var han gået ud på toilet og da han kom tilbage, stod hele sengen i flammer, fortæller Anders Clausen, der er nabo til lejligheden, hvor branden opstod.

Der er rygeforbud på alle arealer på forsorgshjemmet, undtaget på beboernes egne værelser. Ifølge forstander Erik Søndergaard, er det for svært at håndhæve rygereglerne i beboernes egne hjem.

- I vores verden betragter vi jo deres værelse, som de jo selv betaler for at bo på, som deres privatsfære, og der bestemmer de selv, forklarer Erik Søndergaard.

Stedets pædagoger har dog forsøgt at stoppe rygningen på værelserne blandt de unge beboere

- Vi havde fået at vide, at vi ikke må ryge heroppe på værelserne, men vi gjorde det alligevel. Men næste gang vi får det at vide, så vil jeg heller ikke gøre det, fordi det kan gå så galt her, erkender Patrick Listel, der også i går måtte evakueres ud af bygningen.

Alle beboere blev reddet ud, og ingen kom noget til under branden. Hændelsen får dog ledelsen til at genoverveje rygereglerne.

- Vi ved jo, at de socialt udsatte er en risikogruppe, også når vi snakker brandfare. Efter det her vil vi da også tage et forbud med ind i overvejelserne endnu engang, slutter Erik Søndergaard.

Beboeren der glemte det tændte cigaretskod, bliver sigtet af politiet og kan se frem til en bøde.