Røvere undskyldte kikset pengekup

Et mislykket røveri mod værditransport i Nykøbing Falster endte med, at røverne sagde undskyld og stak af uden penge, da en farvepatron eksploderede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det mindede om en scene fra en amerikansk actionfilm, da to røvere torsdag aften forsøgte sig med et røveri mod en pengetransport fra Dansk Værdihåndtering i Nykøbing Falster.

Røverne medbragte ifølge politiet en otte meter lang stige, som de brugte til at komme op på taget af supermarkedet Føtex på Lollandsiden.

Fra taget firede de sig ned i medbragte reb, da vagten fra pengetransporten stod ud af sin bil for at afhente omsætningen fra Føtex.

Den ene røver var bevæbnet med en revolver af større kaliber, mens den anden truede med et M75-gevær, som er et militært automatvåben af ældre årgang, fortæller politiets vagtleder.

Under røveriet gik en rumalarm pludselig i gang, og en farvepatron eksploderede i pengetasken.

- Det fik røverne til at indse, at løbet var kørt. Derefter sagde de høfligt "undskyld makker" til vagten og stak af uden udbytte, siger vicepolitikommissær Johannes Skree-Lassen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

De to gerningsmænd var begge iført sortgrå jakker, sorte elefanthuer og camouflagebukser som dem, forsvaret bruger. De forsvandt tilsyneladende fra stedet i en sort VW Golf af ukendt årgang.

Den otte meter lange aluminiumsstige blev efterladt på stedet, og politiet er interesseret i at høre fra borgere, der eventuelt har fået stjålet en sådan stige.

/ritzau/