Rotterne er løs

Store rottehuller og fortovsfliser der synker. Beboerne på Stubbekøbingvej i Nykøbing Falster er hårdt plaget af rotter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er adskellige store rottehuller både på fortovet og i rabatten langs Stubbekøbingvej i Nykøbing Falster. 

- Det er simpelthen rotterne, der har undermineret det hele, forklarer Elone Schmidt, som bor på vejen.

Problemet er nu blevet så stort, at beboerne kræver handling.

- Det er jo farligt at gå her på fliserne, hvis der kommer en ældre gående, der ser dårligt eller med rollator, så risikerer de jo at falde og slå sig noget så forfærdeligt, siger Elone Schmidt.

Ingen hjælp

Beboerne har flere gange kontaktet Guldborgsund Kommune og gjort dem opmærksom på problemet.

- De har været og pille fliserne op, banket sandet ned og lagt fliserne på igen, men det bekæmper jo ikke problemet, det bliver jo ved med at komme igen og igen, siger Elone Schmidt.

TV Øst har uden held forsøgt at få en kommentar fra Teknik- og miljøforvaltningen. Men til Lolland-Falsters folketidende har den rotteansvarlige i kommunen Dorte ploug udtalt, at rotteproblemerne på Stubbekøbingvej ikker er værre end i andre dele af byen.

- Det er jo en falliterklæring fra kommunen, synes jeg, at de ikke tager det alvorligt og prøver at gøre noget ved det og får bugt med det, siger Elone Schmidt.

Grund til bekymring

TV Øst har bedt skadedyrsbekæmper kim fini fra Finito Skadedyr om at se på sagen, og ifølge ham er der god grund til bekymring.

- Det er et meget slemt tilfælde, fordi rotterne har bredt sig til flere kloakbrud, som er her i området, fastslår Kim Fini.

Han mener, det er vigtigt, at der bliver gjort noget ved problemet.

- Hvis der ikke bliver gjort noget ved det her, jamen så vil rotterne brede sig ud i hele området, og de vil underminere flere steder, så det kan kun gå den forkerte vej, hvis der ikke bliver gjort noget ved det, siger skadedyrsbekæmper Kim Fini.

På Stubbekøbingvej håber elone Schmidt nu på, at kommunen vil komme til undsætning.

- Det er helt uholdbart, så jeg håber da, de vil tage det alvorligt nu, siger hun.