Rockerne hærger nu på Falster

Tirsdagens anholdelser i Nykøbing Falster kommer efter tre banderelaterede episoder i byen i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke første gang, at politiet foretager anholdelser i Nykøbing Falster efter banderelaterede episoder. 

Den 11. januar blev en mand ramt af flere skud i benet i en lejlighed på Løyesgade i Nykøbing Falster. Ifølge politiet tvang to-tre mænd sig ind i lejligheden og affyrede skuddene.

Den forurettede blev kørt til sygehuset under bevogtning.

- Det her er en skudepisode, der er en del af et bandeopgør, men det er vores helt klare vurdering, at der er tale om en enkeltstående hændelse. Vi vurderer, at der ikke bliver tale om gengældelse i forbindelse med den her hændelse, sagde Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, dengang til TV ØST.

Skud affyret i torsdags

I torsdags blev der affyret mindst fem skud i området omkring Vendsysselvej i den sydlige del af Nykøbing Falster.

Her blev fire personer anholdt og afhørt.

- Det er vores opfattelse, at der er tale om en lokal konflikt, og vi er i færd med at undersøge, om hændelserne har forbindelser til rocker/bandemiljøet, sagde Kim Kliver i torsdags til TV ØST.

I går tirsdag blev syv personer så anholdt midt i byen med slagvåben. Der er tale om personer fra de to rockergrupper Mongols og Satudarah. Politiet oplyser nu, at der er tale om en reelt opgør i Nykøbing Falster

- Det er vores indtryk, at de uroligheder, vi oplever i Nykøbing lige nu, bunder i et opgør mellem to rockergrupperinger, der kæmper om at få del i det kriminelle marked på Falster, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Satudarah er velkendt 

Satudarah er velkendt i vores region. I efteråret var de en del af bandekrigen med Bandidos i Næstved, hvor der blev affyret adskillige skud.

Rockergruppen, der har sin oprindelse i Holland, gjorde sit indtog i Danmark i 2013, da bandegrupperingen VHK (Værebros Hårde Kerne) fra Bagsværd valgte at tage Satudarahs rygmærke til sig, og den danske afdeling fik navnet Satudarah MC Northside.

Klubben slog sig efterfølgende ned i Bagsværd, og da de kom til Næstved fik det bandekonflikten til at eskalere.

I udlandet er rockerklubben flere gange blevet koblet sammen hashhandel, våben, vold og narkokriminalitet.

Mongols er nye i Danmark 

Rockergruppen Mongols er til gengæld et forholdsvist ubeskrevet blad i vores område.

Foruden en episode i Høng i december, er det første gang, at offentligheden får kendskab til, at gruppen opererer i vores område.

I Høng blev en person fra Mongols anholdt 22. december. Han havde gemt en ladt pistol i en lejlighed i byen. Manden, der var fra København, blev sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

Ifølge Krimicentralen blev Mongols etableret i Danmark i oktober sidste år, og har været indblandet i en lang række skudepisoder i hovedstaden.

Rockergruppen er opstået i det sydvestlige USA som et alternativ til Hells Angels, og er kendt for narkohandel, hvidvask, røverier, afpresning, mord og vold.