Rockergruppe er i opløsning: Konflikten på Lolland-Falster er fortid

Rockergruppen Mongols er ved at gå i opløsning. Det betyder, at konflikten mellem Satudarah og Mongols på Lolland-Falster er ved at være fortid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rockergruppen Mongols er ved at gå i opløsning.

Det oplyser Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Det seneste års tid har der været en konflikt mellem rockergrupperingerne Satudarah og Mongols på Lolland-Falster. En konflikt, der har budt på alt fra overfald til drabsforsøg.

- Der er ingen tvivl om, at den meget store indsats, som ovenpå skyderierne på både Lolland og Falster har betydet, at de er ikke til stede nede på Lolland og Falster længere, lyder det fra Kim Kliver.

quote Den konflikt, der har været dernede, er slut med de mange anholdelser

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

En rockerkonflikt gennem lang tid

Sidste år stod i rockernes tegn på Lolland og Falster. Første episode i 2017 var den 11. januar, hvor en mand blev ramt af flere skud i benet i en lejlighed på Løyesgade i Nykøbing Falster. Men det var ikke et enestående tilfælde.

Den 28. marts blev syv personer anholdt midt i Nykøbing Falster med slagvåben. Der var tale om personer fra rockergrupperne Mongols og Satudarah. Dengang oplyste politiet, at der er tale om en reelt opgør i Nykøbing Falster.

En anden banderelateret episode var den 11. juli, hvor der var skyderi mod Nete´s Kiosk på Vestergade i Sakskøbing. Og igen den 22. juli var der knivstikkerier ved en kiosk i Nakskov. Her blev to mænd på 19 og 20 år ramt af knivstik, hvor den 19-årige var hårdt såret efter overfaldet.

Den 25. oktober kører en gerningsmand en kvinde ned med vilje på Vestergade i Sakskøbing. Politiet satte det i forbindelse med bandekonflikten.

17 rockere bag lås og slå

Hvad er det, I har haft held med?

- Vi har haft held med at få kombineret trykket på efterforskningen med offensiv tilstedeværelse. Så har vi taget dem med alvorlige skudepisoder, overfald, drabsforsøg, våbenlovsovertrædelser og det betyder samlet set, at 17 personer fra Satudarah og Mongols i dag sidder bag fængslets trygge vægge, siger Kim Kliver. 

- Så det har gjort en meget, meget stor indvirkning på deres måde at kunne agere på efterfølgende.

Rockerkonflikt er slut

Så den rockerkrig, vi har kendt, den er der ikke længere?

- Den konflikt, der har været dernede, er slut med de mange anholdelser, siger Kim Kliver.

- Politiet har sat handling bag de ord, vi har sagt gennem et år.

Mongols kom til Danmark fra Tyskland, hvor de etablerede sig i Taastrup-området.

Men også der er rockergruppen kommet i vanskeligheder, efter to ledende medlemmer er blevet idømt henholdsvis 12 og 14 års fængselsstraffe for et drab på en 21-årig i København. Det skriver Folketidende.