Rockere vil flytte ind i nedlagt trælast på Falster

Satudarah vil leje en nedlagt trælast i Idestrup på Falster. Borgmesteren mener dog, at der er gode chancer for at forhindre rockerne i at flytte ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udlejeren af de tomme lokaler, der tidligere har huset trælasten i Idestrup, har netop fået nye lejere til sine lokaler. 

Hvad udlejeren ikke vidste, var dog, at de nye lejere i virkeligheden er medlemmer af rockerklubben Satudarah.

- Udlejer har ikke vidst, hvem man har lejet ud til, fortæller John Brædder (Guldborgsundlisten), som er borgmester i Guldborgsund Kommune.

Borgmesteren er i kontakt med udlejeren, politiet og kommunens jurister for at finde ud af, hvordan kommunen eller udlejeren kan forhindre, at lejekontrakten kommer til at træde i kraft.

Udlejet til erhverv

En af de kattelemme, der kan være i sagen, er, at den tidligere trælast er en erhvervsejendom.

- Udlejer har jo lejet det ud til erhverv. Det er i hvert fald det, han er blevet fortalt. Nu viser det sig så at være noget helt andet, der skal foregå, så der er gode muligheder for at forhindre det her, og det arbejder vi målrettet på, siger John Brædder.

Andre partier bakker op

Det er ikke kun Guldborgsunds borgmester, der gerne vil have bugt med banden. 

Også borgmesterkandidaterne fra Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti er enige i, at udlejningen til Satudarah skal forhindres.

- Vi har jo hørt fra Maribo, at der har været skyderier i gaderne, og i Sakskøbing er en blevet kørt ned. Vi vil ikke have de grupperinger i Guldborgsund. Det skaber utryghed, og hvis folk overvejer at flytte til lokalområdet og hører, at der ligger en rockerborg, så vælger de et andet lokalområde, siger Ole K. Larsen (V).

- Vi vil selvfølgelig gøre alt inden for lovens rammer i forhold til at sætte en kæp i hjulet, så de ikke får mulighed for at etablere en bande her i Idestrup, siger René Christensen (DF).

Man flytter bare problemet

Hvis reglen om erhvervslejemål ikke kan bruges, forventer borgmester John Brædder, at man kan gøre brug af Bandepakke III, som siger, at kommunen kan nedlægge et forbud mod forsamlinger på adressen.

Bo Abildgaard fra Socialdemokratiet bakker op om initiativerne, men frygter, at man blot skubber problemet med Satudarah til en anden by.

- Vi kan jo jagte de her bander, og så flytter de, men de flytter jo bare til en anden kommune eller et andet sted i den samme kommune. Så egentlig mener jeg, at man kan lave lige så mange bandepakker, man vil, men hvis man ikke kan få dem helt væk, så flytter vi bare problemet over til nogle andre kolleger, siger Bo Abildgaard, som efterlyser bedre lovgivning fra Christiansborg, så rockerne helt kan forbydes.