René Christensen stopper som næstformand

René Christensen fra Guldborgsund stopper som næstformand i Dansk Folkeparti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkepartis næstformand, René Christensen fra Guldborgsund, stopper som partiets næstformand.

Det siger han torsdag til Ritzau og Lolland-Falsters Folketidende.

Han skal i stedet være direktør i organisationen Dansk Akvakultur, som organiserer virksomheder, der opdrætter fisk, skaldyr, tang og producerer foder. Han forlader både næstformandsposten i Dansk Folkeparti og sin plads i partiets hovedbestyrelse, når han 1. februar begynder i det nye job.

Han fortsætter dog som byrådsmedlem og viceborgmester i Guldborgsund Kommune. Om det bliver et definitivt farvel til landspolitik ved han endnu ikke.

- Det tror jeg aldrig, man endegyldigt skal sige. Men jeg brænder for mit nye job, hvor der også er politik, for det handler om den grønne omstilling og om, hvordan man kan skabe arbejdspladser i provinsen, siger René Christensen til TV 2.

René Christensen har i 15 år siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti, men mistede dette efterår sin plads, da partiet gik fra 16 til blot 5 mandater. Det gav kun ét enkelt mandat i Sjællands Storkreds, og her var han oppe imod partistifter Pia Kjærsgaard, der fik 6.084 stemmer mod René Christensens 4.143.

20221101-210713-L-5316x3837ma
Læs også
Her er Dansk Folkepartis nye højborg
20221101-210713-L-5316x3837ma
Læs også
Her er Dansk Folkepartis nye højborg

Det var dog en afklaret René Christensen, TV2 ØST mødte, da det stod klart, at tiden i Folketinget var slut.

- Jeg har altid tænkt, at det var på lån tid. Sådan er det jo.

- Jeg er faktisk ret stolt på en eller anden måde. Jeg har været knap 15 år i Folketinget, og jeg har været med til at lave rigtig mange store aftaler, og det er jeg stolt af, lød det i november fra René Christensen.

Mange lokale stemmer

René Christensen har været kendt som en markant, lokal profil, der høstede mange stemmer på Lolland og Falster. Det var medvirkende til, at Dansk Folkeparti ved valget fik sit bedste valg i Guldborgsundkredsen med hele 8,8 procent af stemmerne. 

Her fik Dansk Folkeparti 8,8 procent af stemmerne mod 2,6 procent på landsplan, og det gjorde Guldborgsundkredsen til partiets bedste kreds.

Det rakte dog som bekendt ikke til et mandat. Efter valget blev René Christensen i stedet valgt som partiets næstformand.

Da DF-formand Morten Messerschmidt havde en retssag om svindel med EU-midler hængende over hovedet, blev René Christensen nævnt som en mulig formandskandidat, hvis formanden blev dømt.

Morten Messerschmidt blev imidlertid frifundet for svindelanklagerne.