¨

Regn stopper ikke en ildsjæl

Foto: TV ØST

Regnen satte en brat stopper for udendørs sport og leg, da DGI's nye Seniorkaravane lagde vejen forbi værestedet Blæksprutten i Gedser i dag. Men det stoppede ikke de ældre. Og det stoppede slet ikke manden bag Blæksprutten, Egon Svendsen.

De ældre på Lolland-Falster skal op af stolene og igang med at røre sig. Det mener DGI Storstrømmen, som nu har lavet en såkaldt seniorkaravane. Første stop var på værestedet Blæksprutten i Gedser, og her blev der hurtigt rift om de indendørs pladser, da byens ældre og DGI måtte lade boldene ligge og søge ly for regnen.

Men man kan heldigvis sagtens motionere på en stol, og dem var der masser af. Så trods regnen kom der alligevel motion på programmet. Da Egon Svendsen flyttede til Gedser for 22 år siden, var der ingen siddepladser på værestedet. Faktisk var der slet ikke noget værested.

- Der var noget at lave hernede, tænkte jeg. Og så startede jeg en whistklub, fortæller 82 årige Egon Svendsen.

Kortklubben fik vokseværk, så Egon Svendsen gik til byrådet efter et større lokale. Tre uger efter kunne de invie de nye lokaler.

Siden den dag er Blæksprutten bare vokset og vokset og aktiviterne bliver flere og flere.

- Vi har blandt andet bingo, spansk, edb, strikkeklub og en malerklub, siger Egon Svendsen.

Men der er én ting, der er vigtigere en alt andet. Motion ligger øverst på Egon Svendsens dagsorden, og det er ikke kun for sjov

- Jeg kender så mange, som går på pension og så går hjem og sætter sig. Og så et halvt år senere ser man deres dødsannonce i avisen. Det er ikke sjovt, siger Egon Svendsen.

Derfor lagde han alle kræfter i for at få DGI og byens ældre til at dukke op i dag.

02:04 Luk video

DGI's Seniorkaravane fortsætter rundt på Lolland og Falster i Juli og August. Du kan læse mere om projektet her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App