Regionen dropper varmtvandsbassinerne

I en netop indgået budgetaftale er de seks forligspartier blevet enige om, at varmtvandsbassinerne på Nykøbing Falster, Holbæk og Roskilde Sygehuse skal droppes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er slut med varmtvandsbassiner på sygehusene i Holbæk, Nykøbing Falster og Roskilde. Det står klart, efter at seks partier i regionsrådet er blevet enige om en budgetaftale.

I aftalen skriver aftaleparterne, at brugen af varmtvandsbassiner har været fulgt i to år med henblik på at vurdere det fremadrettede behov, og overvågningen har vist, at bassinerne ikke benyttes som en del af den eksisterende behandling, men kun har været tilbudt patienter i et begrænset omfang som et supplement ved siden af behandlingen.

Da varmtvandsbassinerne heller ikke gennem de seneste to år er benyttet som led i patientbehandlingen, må regionen ifølge reglerne ikke opretholde bassinerne til udleje til tredjepart, og derfor får bassinerne nu dødsstødet.

I Sjællandske onsdag sagde Gigtforeningens direktør Mette Bryde Lind, at der er kommunale tilbud på vej i Roskilde og Holbæk. Hun er mere bekymret for Nykøbing Falster, hvor der ikke umiddelbart er et kommunalt alternativ på trapperne.

Det er Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Konservative og De Radikale, der står bag budgetaftalen.

Se hele budgetaftalen her.