REFA vasker hænder i sag om fyrede skraldemænd

REFA opfordrer ny udbyder til at overtage de 24 fyrede skraldemænd – men kan ikke kræve det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi skal følge loven, og den siger at vi ikke kan stille krav eller direkte kan hjælpe de 24 fyrede renovationsmedarbejdere.

Så klar er beskeden fra REFA en pressemeddelelse.

Selskabet har de seneste dage været i vælten i både lokale og landsdækkende medier, efter 24 skraldemænd er blevet fyret, fordi den nuværende indsamler af skrald i området har valgt ikke at byde på at fortsætte opgaven med at indsamle skrald på Øst-lolland og Falster.

Kan kun opfordre  - og beklage

I pressemeddelelsen beklager REFA, at udbuddet ser ud til at koste skraldemændene jobbet – men det er også alt, hvad de kan gøre, fastslår de.

- Vi har i udbudsmaterialet til den aktuelle budrunde opfordret de tilbudsgivende vognmænd til at ansætte de fyrede renovationsarbejdere. Mere kan REFA ikke gøre. Tømningen af dagrenovation på Lolland-Falster er delt op i fire entrepriser, som alle er så store, at de skal i udbud i henhold til dansk lovgivning og gældende EU-regler, siger Poul-Henrik Pedersen, der er bestyrelsesformand for REFA.

Han siger, at det kun er Folketinget og EU, der kan ændre reglerne på området og dermed skabe tryghed for ansatte i lignende situationer.