¨

Reddet af røgalarm

Foto: TV ØST

Et ældre par i Nykøbing Falster fik slået alarm takket være deres røgalarm.

Et ældre ægtepar blev i nat reddet af deres røgalarm efter der opstod brand i deres hjem på Enighedsvej i Nykøbing Falster.

Brandvæsen og politi blev kaldt til stedet omkring klokken halv tre lørdag nat. Beboerne i lejligheden - et par på 81 og 85 år - vågnede op til en røgfyldt lejlighed og takket være deres røgalarm slap de uden skader eller røgforgiftning.

Røgalarmen vækkede også parrets nabo Lars Hansen, som fortæller, at han så meget røg i parrets lejlighed, da brandvæsenet ankom og lukkede op ind til det røgfyldte hjem.  

-     Ild kan jo ødelægge alt, så jeg var lidt bange for min egen lejlighed, men selvfølgelig også bekymret for de ældre mennesker, siger Lars Hansen til TV2 ØST.

Ifølge brandvæsenet kan det ældre par udelukkende takke deres røgalarm for at være i live.

Men selvom røgalarmer rent faktisk redder vores liv ved brand, så er der stadig mange af os, der ikke har en røgalarm i hjemmet. Faktisk er det hver fjerde husstand, altså 600.000 hjem i Danmark, viser tal fra Beredskabsstyrelsen.

-       Det er ganske frygteligt, det er jo småpenge som skiller liv fra død, så jeg kan kun opfordre til at man får indkøbt og monteret sine røgalarmer, fortæller indsatsleder hos Guldborgsund Redningsberedskab, Ruben Salqvist.

Siden 2010 har der i følge reglerne et lovkrav om at der skal være en røgalarm i nyopførte boliger.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App