Raser over boligselskab

For 1½ år siden brækkede Sakskøbing Boligselskab gulvet op i Svend Erik Nielsens lejlighed. Siden er intet sket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 - Det er lige så det hænger ud af halsen. Jeg har ingen glæde ved at bo her.

 

Svend Erik Nielsen ser desillusioneret ud. I 1½ år har han levet med, at rockwool og mursten er fritlagt langs væggene i hele lejligheden og at hans gulv brækket op, på grund af en fugtskade.

 

Svend Erik Nielsen var ellers så glad, da han fik tilbudt en lejlighed i ejendommen på Bøgevej i Sakskøbing. I 4 år havde han levet som subsistensløs i en campingvogn, men nu skulle der rettes op på tilværelsen.

 

 -      Jeg havde glædet mig til at få et rigtigt hjem med pæne møbler og det hele. Et sted, hvor jeg kunne invitere venner og familie. Men det hele er bare smuldret. Jeg har ikke lyst til at være her, og jeg kan ikke invitere folk ind, sådan som her ser ud. Jeg har opgivet at gøre rent og gøre det pænt, det støver jo alligevel hele tiden fra alle murbrokkerne, og man giver jo ligesom bare op, ikke, siger Svend Erik Nielsen i dag til TV2 Øst.

 

Ove Larsen, inspektør i Sakskøbing Boligselskab beklager den drejning, som sagen har taget.

 – Nej, det er ikke rimeligt, men der er ikke meget, vi kan gøre, siger han.

Problemet er, at boligselskabet og deres forsikringsselskab ikke kan blive enige om, hvem der skal betale for de fugtskader, der findes i Svend Erik Nielsens gulv. Og indtil de har fundet en løsning på problemet, bliver gulvet ikke lavet.

 -      Vi har vurderet, at man godt kan leve med det her, siger Ove Larsen i dag til TV2 Øst. Hvordan ville du have det, hvis der var nogen, der kom ind i dit hjem og vurderede, at du godt kunne leve med at det så sådan ud hjemme hos dig i 1½ år? Jamen, det ville jeg ikke være glad for. Og det er heller ikke sådan, at vi synes, at det er til at leve med. Vi regnede bare ikke med, at det ville tage så lang tid, siger Ove Larsen.

På spørgsmålet om, hvorvidt Svend Erik Nielsen ikke kan blive genhuset i et andet lejemål, siger Ove Larsen, at de ikke har noget lejemål, Svend Erik Nielsen kan flytte ind i.

Hos Lejernes Lo mener de ikke, at den behandling, som Svend Erik Nielsen har fået, er rimelig.

 – Det er jo helt forkert, at man skal vente i 1½ år på at få udbedret sådan en skade. Det skal man ikke leve med, siger Jan Gravas til TV2 Øst og afviser boligselskabets forklaring om, at de ikke kan gøre noget i sagen. Selvfølgelig skal de som et minimum tilbyde en erstatsningsbolig til lejeren, det mangler da bare, siger han.

 

Ifølge Lejernes LO skal man som lejer klage, hvis man føler sig dårligt behandlet af udlejer. Man skal sørge for at skaffe sig den fornødne dokumentation – det kan f.eks. være fotografier af skader og fejl og mangler. Man kan klage til Huslejenævnet eller henvende sig til Lejernes LO for at få råd, vejledning eller hjælp til at klage. Lejernes LO har telefonnummer 33860910