Rajbek flygtede fra krig i Tjetjenien – nu bliver han hædret med pris

Den 24-årige bryder Rajbek Bisultanov fra Væggerløse vandt prisen 'Intet er umuligt' til Sport 2019 på DR.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den lokale bryder Rajbek Bisultanov kunne lørdag aften lade sig hylde, da han vandt Toyotas Intet er umulig-pris.

Prisen blev uddelt til showet Sport 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning, der blev sendt på DR.

I 2019 blev han den første danske europamester i brydning i 93 år.

Den indsats blev belønnet, da han modtog den fornemme pris.

quote Jeg er superstolt, og det er en kæmpe oplevelse at have vundet den her pris.

Rajbek Bisultanov, bryder, Væggerløse

- Jeg er superstolt, og det er en kæmpe oplevelse at have vundet den her pris. Det giver mere motivation til at komme videre i min karriere, sagde Rajbek Bisultanov kort efter, at han modtog prisen.

Rajbek Bisultanov er tilknyttet Herning Brydeklub, men bor i Væggerløse og træner til dagligt i Nykøbing Falster, hvor landsholdsbryderne holder til.

Flygtede i 2007

Rajbek Bisultanov kom til Danmark sammen med sin familie i 2007, da de flygtede fra deres hjemland Tjetjenien. Det var første gang i flere år, hvor krig ikke var en del af deres hverdag.

To år efter begyndte han i Herning Brydeklub. Allerede dengang som teenager havde han et klart mål.

- Det første spørgsmål, jeg fik, var, hvad jeg kunne tænke mig at være. Så vil jeg gerne være olympisk mester, svarede jeg. Og den drøm har jeg stadigvæk, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

I 2019 blev Rajbek Bisultanov den første danske europamester i brydning i 93 år.
I 2019 blev Rajbek Bisultanov den første danske europamester i brydning i 93 år. Foto: Toyota Danmark Presse

Siden er han flyttet til Væggerløse og til dagligt træner han i Nykøbing Falster.

- Jeg er tilknyttet brydeklubben i Herning, men jeg træner i Nykøbing Falster. Så jeg er en del af Nykøbing Falster og er superglad for begge klubber, siger han.

Drømmer stadig om OL

Nu kan OL-drømmene være tæt på at gå i opfyldelse. Der mangler bare én ting. Rajbek Bisultanov har nemlig ikke noget dansk pas, og derfor kan han ikke stille op til OL for Danmark.

Det håber han dog, at han får snart, så han kan kæmpe for Danmark – måske allerede til OL i Tokyo senere i år.

- Det kræver bare et dansk pas. Hvis jeg får det, skal jeg nok bevise, at jeg kan. Jeg håber, at jeg får passet, så jeg kan komme til OL, siger han.

Med prisen fulgte også 75.000 kroner. Nogle af pengene vil han bruge som en gave til sine forældre, og resten vil han gemme til senere, fortæller han.

Mads Pedersen blev Årets Sportsnavn

Rajbek Bisultanov var ikke den eneste sportsudøver med tilknytning til regionen, der modtog en pris ved Sport 2019. Mads Pedersen, der er født og opvokset i Tølløse, modtog en af aftenens helt store priser Årets Sportsnavn 2019.

Han blev tildelt prisen af statsminister Mette Frederiksen ved prisuddelingen Sport 2019, der blev afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning. Han var nomineret til prisen sammen med herrelandsholdet i håndbold og laser radial-sejleren Anne-Marie Rindom. Alle tre blev verdensmestre i 2019.

- Det er superfedt. Især når man er oppe mod sådan et felt, som jeg har været oppe mod her, absolut verdensklasseatleter, sagde Mads Pedersen efter at have modtaget prisen.

Prisvinderne ved Sport 2019