Psykolog på nettet

Ungdomsvenner fra Nykøbing Falster bag ny selvhjælps-hjemmeside, så man nu på internettet kan gå i behandling for panikangst og eksamensangst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være svært at få tid i psykiatrien og mange har svært ved at finde pengene til et forløb hos en psykolog.

Men nu har den 33-årige psykolog Kim Mathiasen fra Nykøbing Falster fundet en løsning for en stor del af denne gruppe. Sammen med webdesigner Karsten Flindt har han udviklet et ni-ugers internet-baseret selvhjælpsprogram, som allerede nu har gode resultater. De to har gået på gymnasiet sammen i Nykøbing Falster.

- For mange kan kurserne hjælpe dem helt af med deres angst og for nogen kan det være det skridt, der skal til for at komme i gang med at arbejde med problemet - så under alle omstændigheder synes vi, at vi kan hjælpe folk med at få en god start, siger Kim Mortensen.

Susanne Mitchell fra organisationen Angstforeningen tror på, at det nye internet-baserede forløb vil kunne hjælpe mange.

- Det er helt sikkert, at mange vil kunne få rigtig meget hjælp af dette - og så kan man tage det når som helst og derhjemme hos sig selv, siger Susanne Mitchell.