Private nødkaldeanlæg til ældre kan være livsfarlige

Det er en dårlig løsning at købe et uautoriseret nødkaldeanlæg til din aldrende far eller mor. Anlæggene kan i værste fald være livsfarlige, advarer kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alarmerne duer ikke

De koster typisk flere tusinde kroner. Men den tryghed, som de giver, er intet værd.

Det er beskeden fra Guldborgsund Kommune, der nu advarer mod uautoriserede nødkaldeanlæg og telefoner.

Det skriver folketidende.dk.

Anlæggene kan typisk ringe til familiemedlemmer eller sende SMS’er til hjemmeplejen. Men for det første bliver SMS’erne ofte sendt uden afsender – og for det andet, så er det kun ældre, der er visiteret til akut assistance af kommunernes hjemmepleje, der har krav på den slags hjælp. Det siger distriktsleder i Guldborgsund Kommunes hjemmepleje, Jeanette Stærk Larsen, til avisen.

Advarslerne skal gå til 1-1-2

Hun advarer om, at nødanlæggene og telefonerne i sidste ende kan ende med at være livsfarlige. Et opkald til 1-1-2 er langt bedre, understreger hun.

Jeanette Stærk Larsen oplever problemet som stigende, da kommunen stadig oftere støder på de privat indkøbte nødkaldeanlæg. De uautoriserede nødtelefoner, armbånd anlæg og hvad der ellers findes i handlen, sender for eksempel en sms til det nummer, de er kodet til.

Har en borger brug for akut hjælp, så kan kommunen stille et godkendt anlæg til rådighed – med alle de sikkerhedsprocedurer, der hører til, understreger hun.


Nyhedsoverblik