Private i fuld gang med at lede efter lystfiskere

En gruppe borgere er her til morgen gået i gang med at lede efter de 2 lystfiskere, der lørdag forsvandt ud for Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere både er onsdag morgen sejlet ud for at lede efter de 2 lystfiskere, som lørdag forsvandt, da de tog ud fra Hesnæs Havn på Falster.

Tirsdag bad Julie Hansen, der er steddatter til den ene af de forsvundne mænd, medborgerne om hjælp til at finde de 2, og det har flere taget til sig.

Klokken 6 i morges sejlede både ud fra Klintholm Havn for at deltage i eftersøgningen, og i løbet af dagen støder flere til både til lands og til vands for at lede efter lystfiskerne.

Politiet er stoppet med at lede

Politiet sagde i går tirsdag, at det har indstillet eftersøgningen af de 2 mænd, efter at Søværnets Operative Kommande (SOK) var i luften med en helikopter mandag og har ledt efter mændene til vands lørdag og søndag.

Den udmelding frustrer dog Julie Hansen, som mener, at politiet har givet op for hurtigt.

- Jeg tror inderligt på, at de er i live. Min papfar har været i militæret i 16 år og er trænet til at ligge i isvand. Jeg synes ikke, politiet tager højde for, at det er erfarne mænd, de leder efter, som formentligt kan overleve længere end andre derude, sagde hun tirsdag til TV2 ØST.

Svært at overleve i kulden

Hos lokalpolitiet i Nykøbing Falster deler leder Kaj Vorbeck dog ikke helt Julie Hansens forhåbninger.

- Allerede i eftersøgningens start, meldte SOK ud, at mennesker i den type dragter, som de har på, allerhøjst kan overleve i 2 timer i så koldt vand. På den her årstid er det desværre sådan, at mennesker ikke kan klare sig ret lang tid i koldt vand, sagde han.

På Facebookgruppen Hjælp os med at finde Jens og Michael (de forsvundne lystfiskere) kan du følge eftersøgningen.