¨

Privat virksomhed tilbyder 24 akutjob

Foto: TV ØST

En virksomhed fra Nørre Alslev kan gå hen og blive dagpengemodtagernes redningsplanke. De har nemlig slået 24 stillinger op som akutjob.

Gnisterne flyver om ørene, på en arbejdsplads der aldrig sover. De ansatte hos Hardi International arbejder på treholdsskift døgnet igennem. Nu gør de klar til at modtage 24 nye kollegaer.

- Jamen det kan da godt blive en udfordring. Men det er da dejligt at vi kan gå ind og gøre en indsats, så folk kan komme I arbejde, siger Lene Christensen, Svejser hos Hardi International.

24 akutjob

Den private virksomhed I Nørre Alslev har nemlig valgt at slå 24 akutjob-stillinger op.

- Vi har via vores organisation Dansk Industri forpligtet os til at være med til at bære den her ordning igennem. Og derfor vil de job vi har slået i industrien være akutjob, siger Fabrikschef Preben Kristensen fra Hardi International i Nørre Alslev.

Og han håber det kan være med til at gøre en forskel

- Det betyder forhåbentlig, at vi kan samle nogle af de mennesker op, som falder igennem for de nye dagpengeregler, siger Preben Kristensen.

Sæsonarbejde skaber arbejdspladser nu

Hardi er den private virksomhed i vores område, der i øjeblikket annoncerer med suverænt flest akutjob. Det viser et opslag på jobnet.dk.

- Vi er en sæsonbetonet virksomhed. Størstedelen af vores salg finder sted om efteråret. Vi begynder at få ordrer ind, og så skal vi øge kapaciteten tilsvarende. Derfor søger vi så mange lige i øjeblikket, siger Preben Kristensen.

Lena Christensen har arbejdet som svejser hos Hardi I 27 år, og hun er helt klar til at tage imod de nye kollegaer og hjælpe dem godt fra start

- Jamen dem skal vi da hjælpe og tage ind, så de føler sig godt tilpas. Og så skal de da have den hjælp, som vi fik dengang, vi selv startede hernede, siger Lena Christensen.

Dobbelt så mange stillinger

Reelt set udbyder Hardi International op til 50 arbejdspladser. 24 af dem er så afsat til akutjobordningen.

02:12 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App