¨

PostNord vil stadig ikke give stort sommerhusområde eget postnummer

Foto: Skraafoto.dk, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

For anden gang har Guldborgsund Kommune fået afslag på, at Marielyst kan få sit eget postnummer. Udvalgsformand forstår ikke PostNords begrundelse.

Marielyst får ikke sit eget postnummer.

PostNord har for anden gang afvist at tildele den populære ferieby postnummeret 4875. Byen hører på nuværende tidspunkt under 4873 Væggerløse.

Begrundelse er - ligesom ved første afvisning - at der ikke er tilstrækkelig dokumentation for, at lokalbefolkningen bakker op om idéen.

Det forstår formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune, Peter Bring-Larsen (G), dog ikke meget af. Han mener, at generalforsamlinger i grundejerforeningerne netop har vist noget andet.

Jeg synes da i den grad, man har spurgt borgerne. Og deres ønske, synes jeg, står helt soleklart

Peter Bring-Larsen (Guldborgsundlisten), formand, Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget

- Jeg mener, det var omkring 5.000 ud af 6.000 borgere, der gerne vil have sit eget postnummer. Langt flertallet. Så jeg synes da i den grad, man har spurgt borgerne. Og deres ønske, synes jeg, står helt soleklart, siger han.

Den holdning tilslutter Flemming Mikkelsen sig. Han er formand for Marielyst Grundejerforening med næsten 3.000 medlemmer.

- Baggrunden, det er blevet afvist på, synes jeg, er useriøs. Den begrundelse, at lokalbefolkningen ikke skulle være blevet hørt, er direkte forkert. Grundejerforeningerne er alle sammen blevet hørt og har alle haft mulighed for at blive hørt, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan her håber kommunen, at postnummer-fordelingen kan komme til at se ud Foto: Guldborgsund Kommune

Vil styrke markedsføring

Men hvorfor egentlig gøre så meget ud af fire cifre i et postnummer. Peter Bring-Larsen (G) mener, at det kan styrke feriebyens profil i forhold til turister.

Ifølge udvalgsformanden kan det være de helt små ting – som at slå Marielyst op på GPS.       

- Vi har jo rigtig mange udenlandske turister, og jeg kan sagtens forestille mig, at de slår op på postnummeret, når de skal finde Marielyst. Det ville jeg selv gøre.

Flemming Mikkelsen er også overbevist om, at det kan bidrage positivt til markedsføringen af det i forvejen populære turistmål.

- Det, der er godt for Marielyst, synes vi også i Marielyst Grundejerforening er godt, begrunder han Marielyst Grundejerforenings opbakning.

Undersøger muligheder

Med den seneste afvisning in mente håber Flemming Mikkelsen, at det sidste ord fortsat ikke er sagt i sagen, og at PostNord vil genoverveje beslutningen.

- Og der håber jeg selvfølgelig, man når til den stik modsatte konklusion, konstaterer formanden for Marielyst Grundejerforening.

Fra kommunens side tyder det da også på, at håbet om 4875 stadig lever. Peter Bring-Larsen fortæller, at han har sat forvaltningen i gang med at undersøge de fremadrettede muligheder. Én af de muligheder kan være at klage over PostNords beslutning.

- Det er Trafik- og Boligstyrelsen, man skal påklage det til. Det ved jeg ikke endnu, om vi kan, men det er da dét, jeg har tænkt mig at undersøge, om vi kan, fortæller udvalgsformanden.

TV2 ØST arbejder på at få en kommentar fra PostNord.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App