Politiklagemyndighed undersøger samtale med sygeplejerske

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har indledt en undersøgelse af en samtale under en transport af den drabssigtede sygeplejerske fra Nykøbing F.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skal undersøges, hvad der blev sagt på en transport fra Nykøbing Falster, da en 31-årig drabssigtet sygeplejerske skulle mentalundersøges i København.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) bekræfter, at den har modtaget en klage.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en klage over noget, der skulle være blevet sagt på en transport, men mere kan jeg ikke komme ind på lige nu, siger Morten Dahm-Hansen, specialkonsulent hos DUP.

Kunne slippe med 14-15 år

Det er Dick Sørensen, der har klaget overforløbet. Han bor på Frederiksberg i København og har flere gange tidligere klaget over politiet, når han er stødt på opsigtsvækkende sager. Han skriver i en mail til TV ØST, at klagen drejer sig om en transport, hvor den 31-årige sygeplejerske, der er sigtet for drab og drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus, skulle til København. Her skal de betjente, der kørte hende, højlydt have diskuteret, om hun stod til forvaring eller livstid. Dertil skal de have sagt, at hun - hvis hun tilstod og gik med til 14-15 år - måske kunne få et par år i rabat.

Dick Sørensen blev opmærksom på, at der kunne være sket lovovertrædelser i transporten af den drabssigtede 31-årige kvinde, efter han læste TV ØSTs interview med sygeplejerskens samlever. I interviewet referede samleveren til, hvordan mindst en af betjentene havde krænket kvinden ved at omtale, hvilken straf hun kunne forvente.  

Læs hele interviewet med den drabssigtedes kæreste her

Det har bragt sindet i kog hos Dick Sørensen, at betjentene har diskuteret strafferammen foran den sigtede, og han har derfor sendt klagen over betjentenes adfærd til DUP.

Sagsbehandling kan tage op til seks måneder

I politiklagemyndigheden fortæller Morten Dahm-Hansen, at der er en sagsbehandlingstid på op til seks måneder.

- Vi skal blandt andet have indhentet information fra de relevante politikredse, og så skal vi have talt med de involverede betjente. Vi bestræber os på at nå til en afgørelse inden seks måneder, men det afhænger meget af sagens omfang, og det kender jeg ikke endnu, siger han.

Den 31-årige sygeplejerske sidder på sjette måned varetægtsfængslet i sagen, hvor hun nægter sig skyldig. Hun er foreløbigt varetægtsfængslet frem til 8. september.


Nyhedsoverblik