Politikere: Klaus Knudsen skal reddes fra fængsel

Et lån fra Guldborgsund Kommune skal redde husejeren Klaus Knudsen fra Falster fra en tur i fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Du skal betale en bøde på 5.000 kroner. Til gengæld får du et lån på 40.000 kroner til en rimelig rente til afdragelse over 10 år – og du slipper for dagbøder på i alt 25.000 kroner og en tur i fængsel.

Sådan lyder tilbuddet til husejeren Klaus Knudsen fra Lillebrænde på Falster, der ellers på næste tirsdag skulle møde op på en jysk banegård for at indlede et ophold i fængsel for ikke at blive tilsluttet det offentlige kloaknet.

Politisk redningsplan godkendt onsdag

Politikerne sagde god for tilbuddet til Klaus Knudsen på et møde i Guldborgsund Kommune tidligt onsdag eftermiddag. Formanden for Teknik og Miljøudvalget, Flemming Jantzen (V), håber, at det nu kan lukke sagen.

- Det her er en kedelig og beklagelig sag – både for borgeren og for kommunen, siger han til TV2 ØST.

Klaus Knudsens hus skal tilknyttes offentlig kloak som led i vandmiljø-planen – men Klaus Knudsen måtte takke nej, da han ikke havde råd til at betale for tilslutningen. Banken sagde nemlig nej til at låne ham penge, da han er arbejdsløs, og fordi hans hus på grund af krisen er faldet så meget i værdi, at der ikke er friværdi at låne af.

Politikerne accepterer da også, at der ikke stilles sikkerhed for lånet, der kommer til at koste omkring 6 procent i rente om året, og skal afdrages over 10 år.

Rent formelt er det Nordea Finans, der giver låntilbudet - men det er Guldborgsund Kommune, der onsdag ringer rundt til borgerne med tilbuddet.

Skal betale en bøde for at slippe for straf

For at redningsplanen skal kunne lade sig gøre, så skal der dog stadig betales en bøde på 5.000 kroner for at bryde miljølovgivningen.

Hvis Klaus Knudsen siger nej til kommunens tilbud skal han efter planen begynde at afsone sin straf næste tirsdag ved Statsfængslet Midtjylland.