Politiker vil trække politianmeldelser tilbage

Formanden for teknik og miljøudvalget i Guldborgsund Kommune vil nu anmode forvaltningen om at trække politianmeldelsen af en række borgere tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste dages heftige debat om Guldborgsund Kommunes politianmeldelse af en række borgere, får nu teknik og miljøudvalgsformand Arne Graae Jensen (V) til at reagere.

I en mail til TV2 ØST skriver han, at han i dag mandag har besluttet at anmode forvaltningen om at trække politianmeldelserne tilbage.

Sagen er opstået, fordi 46.000 ejendomme på landsplan ifølge en ny spildevandsplan skal forbedret deres vandrensning eller kolakeret. Af de berørte husstande ligger 10.000 på Lolland og Falster, og her har flere svært ved at betale regningen, der lyder på i hvert fald 55.000 kroner.

Selvhjælp

30-40 personer i Guldborgsund Kommune har derfor modtaget en politianmeldelse, mens Lolland Kommune har anmeldt 3-4 borgere, men Arne Graae Jensen fra teknik og miljøudvalget i Guldborgsund Kommune vil altså nu forsøge at finde en løsning.

- Vi overvejer nu en alternativ løsning til politianmeldelser - nemlig selvhjælpshandling, som betyder, at kommunen efter behørig varsling kan udføre arbejdet for borgeren og sende borgeren opkrævning for omkostningerne. Er borgeren imidlertid ikke umiddelbart i stand til at betale regningen, kan borgeren på dennes initiativ søge at opnå en afdragsordning med kommunen, lyder det fra ham.

Giver god mening

Arne Graae Jensen skriver ydemere, at det giver god mening at trække de seneste politianmeldelser tilbage og afvente, hvad udfaldet af teknik og miljøudvalgsmødet i januar ender med. Sagerne kan så tages op igen, når ovennævnte alternative forslag er behandlet og forhåbentlig vedtaget.

De ”gamle 17” politianmeldelser trækkes ikke tilbage pt, men muligheden for at genoverveje dem, må tages op efter teknik og miljøudvalgets møde i januar, skriver han.