¨

Politiet slår hårdt ned på lokal bandekonflikt: Bruger betydelige ressourcer

Tirsdag var dele af Sakskøbing afspærret i forbindelse med bandeskyderiet mod en kiosk på Vestergade. Foto: Thomas Nielsen

Politiet ser med stor alvor på den optrappet bandekonflikt på Lolland-Falster og bruger betydelige ressourcer på sagen.

Bandekonflikten er blusset op på Lolland-Falster.

For tiden kæmper personer med relation til de rivaliserende bander Mongols og Satudarah i Nykøbing Falster og Sakskøbing i en konflikt, som over de seneste dage har medført flere voldelige episoder i området.

Politiet ser med stor alvor på konflikten og bruger betydelige ressourcer på at sikre, at konflikten bliver dæmpet så hurtigt som muligt. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Der er tale om en bandekonflikt, hvor det gensidige fokus alene er rettet mod de to grupperingers personkreds. Alene tilstedeværelsen af de her elementer fra banderne er dog med til at skabe utryghed for borgerne, så derfor slår vi hårdt ned og arbejder målrettet mod at få bragt konflikten til ophør, udtaler politiinspektør Kim Kliver.

Væk med konflikter i det åbne rum skal

Politiet arbejder samtidig på flere fronter for at bekæmpe konflikten og standse kriminaliteten forbundet med diverse grupperinger. 

Læs også Politiinspektør om bandeskyderi: Det har ulmet længe

- Vi skal både havde standset de utryghedsskabende elementer med konflikter i det åbne rum, og så skal vi have fat i de bagvedliggende årsager og personer, så vi kan få bekæmpet bandegrupperingerne helt overordnet, understreger Kim Kliver.

Politiet søger stadig vidner i sagen fra Sakskøbing, hvor der natten til tirsdag blev skudt mod Nete´s Kiosk på Vestregade. Hvis man har oplysninger, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Læs også Viceborgmester om eskalerende bandekonflikt: Vi holder særligt øje med de unge

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App