Politiet fejlede trods friskt kursus

Selv om de lige havde været på kursus i tingene, udskrev betjente fejlagtigt bøder til taxachauffører. Det fastslår rigsadvokaten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

27.000 kroner skulle 3 taxachauffører i Nykøbing betale, efter at de i november blev standset af politiet. Men nu har rigsadvokaten afgjort, at bøderne er udskrevet på et fejlagtigt grundlag. Det skriver folketidende.dk.

Betjentene havde godt nok lige været på kursus for at være helt opdaterede i reglerne på området, men bøderne på de 27.000 kroner var altså ikke berettigede.

11.000 for udeladt mellemnavn

Den ene taxachauffør fik en bøde på 14.000 kroner for ikke at have regnet det antal timer ud, han havde kørt, selv om start- og sluttidspunkterne var angivet korrekt.

En anden skulle betale 11.000 kroner, fordi han kun havde skrevet fornavn og efternavn og ikke sit mellemnavn i kørebogen.

Bøderne sat ned til 5500 kroner    

Chaufførerne kontaktede efterfølgende deres fagforening 3F for at få den til at undersøge, hvorvidt bøderne var udskrevet på korrekt grundlag, og nu har rigsadvokaten altså givet 3F ret i, at bøderne var for store.

Bøderne er nu ændret til i stedet at lyde på i alt 5500 kroner til de 3 taxachauffører.