Politiet efterlyser vidner til biljagt

Tirsdag aften måtte flere borgere i Nykøbing Falster springe for livet, da føreren af en sort Mercedes forsøgte at stikke af fra politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet søger vidner til en biljagt tirsdag aften. Kort før klokken 17.30 blev politiet opmærksom på en sort Mercedes, der var efterlyst og stjålet i Holbæk tidligere på dagen, og så begyndte jagten på bilens, hvis fører øjensynligt ikke havde lyst til at tale med ordensmagten.

Bilen blev opdaget på Marielyst Strandvej i Væggerløse. Med høj fart fortsatte den ad Gedser Landevej i Tjæreby mod Nykøbing Falster by, hvorefter flugten fortsatte ad den nye omfarstvej. Her passerede han blandt andet et helleanlæg ved at køre venstre om, og ved en rundkørsel blev det for alvor farligt.

- Flere cyklister og fodgængere måtte springe til siden for ikke at blive ramt. Dem vil vi rigtigt gerne i kontakt med, siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Fik bilen standset

Det lykkedes politiet at standse bilen til sidst. I den sad 2 mænd fra Frederiksberg i København. Den ene er 31 år, mens den anden er 41 år.

Da politiet satte efter bilen, kunne patruljen ikke standse for at tale med de mennesker, der måtte springe for livet. Vagtchefen håber nu, at de vil kontakte politiet. Det samme må øvrige vidner til episoden også meget gerne gøre på telefon 114.

- Vi har selvfølgelig selv set, hvad der skete, men vi vil rigtigt gerne tale med nogle vidner også, så vi kan lægge os helt fast på, hvor meget de kan sigtes for, også så skal vi selvfølgelig have fundet ud af, hvorfor de ikke havde lyst til at tale med os i første omgang, siger vagtchefen.

Den 41-årige, der var fører af bilen, har ikke noget kørekort og var formentligt også påvirket af stoffer.