Politiet efterlyser pigebande

I weekenden brød fire piger ind hos en 98-årig kvinde i Sakskøbing. Hun blev slæbt hen ad gulvet. Politiet kæder nu indbruddet sammen en række andre indbrud i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

98-årige Edel Mortensen er glad for at bo på Apotekervænget i Sakskøbing.

- Det er et dejligt område, og der er nogle gode naboer, siger hun.

Men søndag eftermiddag tvang fire piger sig ind i hendes hjem.

- Jeg bliver skubbet omkuld og falder ned på gulvet på min ryg, fortæller Edel Mortensen.

Og overfaldet stopper ikke der.

- Hun trækker mig så hen ad gulvet og ud i køkkenet. Det var smertefuldt, siger hun.

Politiet kæder nu de fire piger sammen med en række andre tyverier. I juli forsøger fire piger at stjæle i et hjem i Nykøbing Falster. I oktober stod fire kvinder bag tricktyverier i Nykøbing Falster. Og Edel Mortensen - hun blev også bestjålet i sit eget hjem i juli. Og så igen her i weekenden.

- Umiddelbart så er det min opfattelse, at man forsøger at finde ældre mennesker, hvor man kan presse sig ind i deres boliger lige så snart, de åbner døren, siger Steen von Würden. Han er vicepolitikommisær ved Lokalpolitiet i Nykøbing Falster.

Politiet beder borgerne om hjælp i sagen. Èn af pigerne har langt, mørkt hår. De taler dansk - med accent. Sydeuropæisk eller østeuropæisk udseende. De kan være 17-18 år. De kan køre i en sølvgrå minibus.

- Det behøver ikke være udlændinge. Det kan også være herboende med et sydlandsk eller østeuropæisk udseende, som taler dansk, siger Steen von Würden. 

Den lokale SSP-medarbejder tror ikke, at pigerne er fra lokalområdet.

- Vi oplever, at der er nogen unge, som kan give lidt bøvl i vores område. Men det handler om drengestreger, og det er ikke det, som vi ser i det her tilfælde, siger SSP-konsulent for område Vest i Guldborgsund Kommune, Jens Tang Holbek.

Hjemme hos Edel Mortensen er der kun et ønske.

- Jeg håber, at man kan få lov til at være i fred og ro, siger hun.