¨

Politiet anholder 36-årig mand for at påsætte voldsom brand

Det var en voldsom brand, der i slutningen af maj ramte en grøntforretning i Nykøbing Falster. Foto: Claus Hansen - Lolland-Falsters Folketidende

En mand med banderelationer er blevet anholdt efter en påsat brand i en grøntforretning i Nykøbing Falster for tre uger siden.

Den 28. maj blev der sat ild til Oasen Grønt & Frugt i Nykøbing Falster, og branden var så voldsom, at den spredte sig til flere nabobygninger. Flere personer blev evakueret.

Nu har politiet så anholdt en 36-årig mand med relationer til bandemiljøet, som de mistænker for at have påsat branden. 

Læs også Voldsom brand ramte det centrale Nykøbing Falster

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Vi er meget tilfredse med at kunne anholde og sigte en person i denne sag, da branden har skabt stor utryghed i lokalområdet, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen. 

​Artiklen fortsætter under billedet.

Branden spredte sig til flere andre bygninger. Foto: TV ØST - Katja Gasiorowski

Bygninger blev revet ned

Branden opstod i forretningen på Jernbanegade 38 omkring klokken 00.30, og politiet meldte med det samme ud, at de regnede med, at branden var påsat.

- En person hørte et brag, og lige pludselig er der en hel masse ild. Normalt begynder en brand ikke sådan – altså med en hel masse ild. Derfor forudsætter vi, at branden er påsat, sagde Jan Nielsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, morgenen efter branden. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet var med det samme ret sikre på, at branden var påsat. Foto: Arnel Huskic

Den voldsomme brand bredte sig til to nabobygninger på Jernbanegade. Ingen mennesker kom til skade ved branden, men skaderne var så omfattende, at brandfolk rev dele af bygningerne ned.

Den 36-årige mand, der er mistænkt for brandstiftelsen, skal fremstilles i grundlovsforhør senere i dag. Politiet har begæret dørene lukket af hensyn til den videre efterforskning af sagen. 

Sådan ser der ud, mens slukningsarbejdet på 12. time fortsætter i Nykøbing Falster. Foto: Katja Gasiorowski

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App