¨

Politi tog både kørekort og bil fra meget fuld bilist

En svært beruset mand fik lørdag eftermiddag inddraget både sin bil og sit kørekort, efter han forsøgte at køre en tur med 3,0 promille i blodet.

Politiet troede egentlig, at de var på vej til en færdselsulykke i Toreby på Lolland lørdag eftermiddag.

Da de nåede frem, så viste det sig, at der ikke var tale om nogen ulykke, men til gengæld om en svært beruset mand på 64 år fra Nykøbing Falster, der lavede ravage i området med sin bil i forsøget på at køre hjem.

At manden var beruset krævede ingen særlige evner for politiet at konstatere ud fra hans væremåde – men alkometeret slog dog helt ud på 3,0 promille, da de ville have tal på mandens brandert.

Derfor inddrog politiet på stedet mandens kørekort – ligesom hans bil blev beslaglagt.

I fare for bevidstløshed

En promille på 3,0 forbindes normalt med en beruselse, der berøver den berørte for al selvkontrol, - eksempelvis også over urinblæren – og som giver overhængende fare for at glide ind i bevidstløsheden. Promiller over 4,0 giver risiko for at man kan dø af alkoholforgiftning.

- Vi anholdt kortvarigt manden, så han kunne få udtaget en blodprøve. Og han vil så høre fra os igen, når sagen skal i retten, siger vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST. Han understreger, at det er blodprøvens målte værdier, og ikke alkometerets måling der i sidste ende er det egentlige bevis i sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App