Politi kan opfylde årets krav med 18 dages arbejde

Halvdelen af årets bødekvote er sikret ved trafikkontrollerne ved vejarbejdet på Sydmotorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er meget effektive.

De har således på kun 9 dages arbejde opfyldt halvdelen af årets fart-bødekvote ved de store vejarbejder på Sydmotorvejen.

Kontrollerne ved vejarbejdet startede forrige onsdag, og siden har i alt 5.985 personer modtaget en fartbøde, fordi de er kørt for hurtigt gennem vejarbejderne. Det viser en gennemgang af politiets tal, som TV2 ØST har foretaget.

Ifølge BT skal Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i løbet af hele 2013 udskrive 12.050 bøder for trafikfarlige forseelser ved automatisk trafikkontrol. Med torsdagens målinger er politiet således lige knap halvvejs for at opfylde årets måltal alene ved kontrollerne på Sydmotorvejen.

Bødekvoterne står i Politidirektørenes resultatkontraktor, som avisen har fået aktindsigt i.

Livsfarligt vejarbejde

Målingerne bliver lavet ved Sakskøbing og Maribo, hvor trafikanterne ved et broarbejde først skal flette ind i ét spor, og derefter skal undgå en række betonklodser på vejbanen. Der er fastsat en hastighedsgrænse ved vejarbejderne på 50 kilometer i timen – og politiet har tidligere betegnet det som livsfarligt at køre hurtigere end det på strækningen.

Politiet blev for få år siden pålagt at være mere til stede ved vejarbejder. De sidste 5 år er 137 kvæstede som følge af ulykker ved vejarbejder ved statens veje i Danmark. Desuden har 11 personer mistet livet ved ulykkerne.

Yderligere 830 bøder

Ved torsdagens kontrol på motorvejen blev der udskrevet yderligere 830 fartbøder, og uddelt 181 klip i kørekortet. Samtidig skal 27 til en kontrollerende køreprøve efter at være blevet fradømt kørekortet betinget.

I gennemsnit blev der blitzet 1,4 gange i minuttet ved kontrollerne.

Samlet set viser en forsigtig beregning foretaget af TV2 ØST, at der er udskrevet fartbøder for minimum 7,6 millioner kroner ved vejarbejdet, baseret på minimums-bødetaksterne for personbiler. Beløbet kan dog være op til dobbelt så stort.