Politi: Bilister blæser på vejarbejde

Alt for mange kører for stærkt, selv om der er vejarbejde. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis kontrol viste onsdag, at 139 kørte for hurtigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På bare 4 timer blev 139 bilister onsdag taget i at køre for størkt ved vejarbejdet på Sydmotorvejen ved Sakskøbing. Hastighedsbegrænsningen er lige nu 50 kilometer i timen, men flere kørte langt over 100 kilometer i timen.

870 trafikanter kørte forbi målevognen mellem klokken 17.31 og 21.35, og heraf kørte 139 altså for hurtigt. De 20 af dem var lastbiler, og den hurtigste blev målt til 71 kilometer i timen. 2 bilister blev målt til at køre 123 og 110 kilometer i timen, og det betyder, at de står til en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Derudover er der 33, som får et klip i kørekortet og 20, der står til en betinget frakendelse.

Nye regler giver forhøjede bøder

Udover en bøde medfører en betinget frakendelse også, at der skal aflægges en kontrollerende køreprøve, som består af både en teoriprøve og en praktisk prøve.

I april trådte nye regler i kraft, og det betyder, at bødestørrelsen fordobles, når man kører for stærkt ved vejarbejde, og at det giver en betinget frakendelse af kørekortet, hvis man kører mere end 40 procent hurtigere end det tilladte.