Plastvirksomhed brændt ned

Storbrand på Falster. Natten til mandag måtte Storstrømsbroen lukke i flere timer på grund af røgen. Ingen personer er kommet til skade ved branden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Giftig røg lukkede Storstrømsbroen

Politiet fik meldingen kl. 21.43 om, at der var opstået brand hos plastvirksomheden Jupiter Plast A/S på Havnegade 18 i Orehoved. Den giftige røg var sent søndag aften skyld i, at Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi valgte at lukke Storstrømsbroen for al trafik i begge retninger.

Det var forventet, at broen ville forblive lukket hele natten til mandag, men allerede klokken 02 var mængden af røg mindsket så meget, at politiet kunne genåbne broen.

Fabrik brænder stadig

Den kraftige røg kom fra en voldsom brand på fabrikken Jupiter Plast, som laver glasfiberkomponenter til vindmøller, oplyser politiet.

- Fabrikken brænder fortsat, men der er ikke længere farlig røg, der generer trafikken på broen, siger vagtchef Henrik Karlsen til Ritzaus Bureau.

Det vides endnu ikke, hvad der er årsag til den voldsomme brand, som brandvæsnet fortsat kæmper med.

- Vi regner ikke med at blive færdige med at slukke branden før ved middagstid mandag, siger Henrik Karlsen.

Brand ude af kontrol

I løbet af natten blev der pumpet flere tusind liter vand op af Storstrømmen, der blev sprøjtet ud over hele bygningen fra stigevogne. Branden var på et tidspunkt ude af kontrol og Guldborgsund Redningsberedskab fik hjælp fra Beredskabsstyrelsen fra både Falster og Næstved.

Ingen personer kom til skade

Den giftige røg lukkede Storstrømsbroen i flere timer, men var på intet tidspunkt til fare for områdets beboere, da al røgen drev ud over vandet.

Plastfabrikken er døgnbemandet, men ingen er kommet til skade ved branden.