¨

Planlovsforslag vækker utilfredshed på Falster

Foto: TV ØST

Det nye lovforslag om at ændre planloven vil standse byggerier tæt på kysterne. Det vækker utilfredshed hos både erhvervsliv og borgmester i Guldborgsund Kommun

Forslaget om at ændre den nuværende planlov vil indebære, at virksomheder i Guldborgsund Kommune vil få sværere ved at få lov til at bygge tæt på havet. Det får konsekvenser for Transportcenteret Cargo Syd i Nørre Alslev på Falster.

200 arbejdspladser kan gå tabt
Transportcenteret har store planer om at udvide virksomheden. En udvidelse af servicestationen for lastbiler og andre større køretøjer vil kunne skabe over 200 arbejdspladser. Men lige nu ligger planlægningen stille, fordi transportcenteret mangler en godkendelse fra miljøministeriet - og den godkendelse kan blive yderligere udfordret af det nye lovforslag.

- Det vil helt klart få betydning, hvis vi ikke får godkendelsen. Så kan vi ikke udvikle i det tempo, vi ønsker, og så vil vi også se at nogle af virksomheder, som er mulige at placere i vores område vil søge til andre steder, siger Allan Munk, direktør for Transportcenter Cargo Syd.

Slut med dispensation
Den tidligere regering gav seks kommuner i vores landsdel mulighed for at søge om dispensation fra den nuværende planlov - og få tilladelse til at bygge tæt på vandet. Men det bliver slut, hvis lovforslaget træder i kraft. De seks kommuner er Odsherred, Kalundborg, Stevns, Vordingborg, Lolland og Guldborgsund.

Utilfreds borgmester
Allan Munks bekymring om at miste kunder i butikken deler han Guldbordsund Kommunes borgmester.

- Vi lever i et dynamisk samfund, hvor der også lægges op til, at vi ude i kommunerne skal klare os selv. Så synes vi, at det her i den grad er med at sætte restriktioner for de rammevilkår, som vi efterspørger. Hvis bare vi får ordentlige rammevilkår, så kan vi faktisk godt klare os selv, siger borgmester John Brædder fra Nyt Guldborgsund.

Miljøminister Ida Auken fra SF mener ikke, at lovforslaget til få betydning for kommunen.

- Det er jo sådan med kysterne i dag, at man kan lave rigtigt rigtigt meget, hvis det er fornuftigt, hvis der er planlagt ordenligt for det og hvis der ikke ligger et alternativ ved siden af, som ikke lige er i kystbeskyttelseszonen, siger hun.

Imidlertid håber Allan Munk fra transportcenteret, at han får sin godkendelse inden forslaget om ændringen af planloven vil blive en realitet.

02:49 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App