Piger på banen

800 piger er her i Pinsen samlet i Nykøbing Falster for at spille fodbold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der blev svedt under sommersolen i Nykøbing Falster i dag. 800 piger var i dag samlet på Nykøbing FC's baner i Kohaven for at spille fodbold til Papaya Catwalk PinseCup.

61 hold fra hele Sjælland er i år tilmeldt turneringen, som bliver afviklet i løbet af lørdag og søndag. CELF og SOSU-skolen har lagt hus til de mange unge piger, som skal overnatte i byen. Og der er lagt stor vægt på det sociale aspekt af arrangementet.

 - Jeg har også trænet med drenge, men det er mere hardcore, det handler kun om at vinde. Pigerne er bedre til at lege og hygge sig. De vil også gerne vinde, de er jo også konkurrencemennesker. Men det er på en helt anden måde, siger Arne Jensen fra Nykøbing Falster, som ved siden af sit job har beskæftiget sig med pigefodbold i 30 år. 

200 frivillige hjælper til hen over weekenden - heriblandt en håndfuld førstedivisionsspillere. De hjælper til med at dømme kampene.

 - Mange af dem siger efterfølgende til mig, at de faktisk er overraskede over, hvor teknisk dygtige mange af pigerne er, fortæller Arne Jensen.

 

Det er 17. gang der afholdes pigefodboldstævne i Nykøbing.