Pigen fra Bøtø-overfaldet står frem

For 16 år siden blev dengang 11-årige Michelle Jensen voldtaget og forsøgt kvalt i Bøtø. Gerningsmanden blev aldrig fundet. Nu står hun for første gang frem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag aften genopliver TV2 programmet Station 2 en grusom historie fra 1999. Her blev dengang 11-årige Michelle Jensen voldtaget og forsøgt kvalt i Bøtø ved Marielyst, og trods en intensiv efterforskning lykkedes det aldrig politiet at finde gerningsmanden.

Der blev tegnet fantomtegninger af ham, 4000 personer blev afhørt, og der blev lavet over 200 DNA-prøver. Alligevel måtte politiet opgive at finde forbryderen.

- Vi har brugt enorme mængder ressourcer i den her sag. Desværre manglede vi held. Det er bestemt en sag, jeg er ked af, jeg ikke fik opklaret, inden jeg gik på pension. Sagen tynger mig stadigvæk, fortalte den pensionerede kriminalinspektør Bent Jørgensen til TV ØST i 2009.

I livsfare

Overfaldet på Michelle Jensen skete på stranden ved Bøtø, hvor hun var sammen med sin mor og bror. Mens moren solbadede, greb en mand fat i Michelle Jensen, truede hende med en pistollignende genstand og slæbte hende ind i en skov, hvor han voldtog hende og forsøgte at kvæle hende, så hun mistede bevidstheden og var i livsfare.

Ud fra hendes eget udsagn og vidneudsagnet fra en tysk turist, der kom cyklende forbi og så manden og Michelle Jensen, lavede politiets tegnere en fantomtegning af gerningsmanden, der dengang blev beskrevet som dansker, 40-45 år, cirka 170 centimeter høj, tynd med bleg overkrop og lyst, kort, glat hår med høje tindinger. Desuden havde han skægstubbe den eftermiddag. Han bar store briller med firkantet stel og en tynd halskæde af vævet guld med et cirka tre centimeter stort guldkors for enden. Muligvis var der en ørestikke i hans venstre øre.

Håber han giver sig til kende

Station 2 sender torsdag aften live fra Vildrosevej på Bøtø og har også lavet indslag med Michelle Jensen, der forklarer årsagen til, at hun så mange år efter vælger at stå frem.

- Jeg hader den mand over alt på jorden. Han har gjort mit liv til et helvede. Jeg har gået i selvmordstanker. Alt andet var lige meget. Han skulle bare have kvalt mig helt, så jeg døde. Jeg håber, at han vil give sig selv til kende og tage en straf, eller at hans familie og venner vil ringe og sige, hvor han er henne, så mig og min familie kan få fred, siger Michelle Jensen i aftenens udsendelse.

Udsendelsen kan ses på TV2 klokken 20.50.